Колеги днес реших да си засека разхода на колата-постопли се и една разходка не беше излишна.Пълно пълно изминати 100км-4.8л.Това добре но забелязах,че стрелката на скоростомера леко играе +/-- 5км в час.С 100км се движех около 2200-2300оборота.На връщане при 100км в час оборотите бяха 2500-2600.Това ме наведе на мисълта,че нещо все пак не е както трябва.Забравих да ви поясня че маршрута ми беше В.Търново посока Севлиево и след като направих 50км обърнах и пак към Търново.След като наближих града разбрах че и изминатите километри ме лъжат,защото пред дома паркирах на 95 км вместо 100.Минах по абсолютно един и същи път-да има разлика300-400м.От какво може да е тази разлика.За разтоянието съм сигурен,да не казвам че минах и повече с `1-2км,защото и либрата си засичах така.Колата е последната от подписа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с скоростомер и изминати километри.
Collapse
X
-
emzo написа:Таблото взима сигнал от VSS датчика, той се намира на ск. кутия, но не мога да ти го обясня къде точно.Ако той прави въртели е възможно да има разлика в отчитаното и реалното изминато разстояние.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
paralesa написа:явно някои само си търсите повод да лежите под колите си :D Абе хора,това болка за умиране ли е? Ако откаже,тогава му мисли,но има ли смисъл да го смениш с друг,който пак да лъже минимално???Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
ogi28b написа:Щом те лъжат два уреда, причината по-скоро е в таблото. Все пак ако е в датчика, смени и датчика на коляновия вал, защото днес ти брои оборотите грешно, утре няма да можеш да запалиш.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар