Здравейте, пускам тази тема в общи въпроси, защото механизма на скоростния лост е еднакъв за доста модели, не само за дизел.Проблема е трудното влизане на първа скорост, а от вчера и на втора. Понякога 1-ва и 2-ра влизат лесно, понякога не. Ако не мога да вкарам на 1-ва, дававм на втора и тогава първа влиза без проблеми. Всички останали скорости влизат лесно. Сутринта разглобих малко и веднага се видя какъв е проблема. Можете да видите от снимките парчето което се е счупило.По въпроса успях да открия две темиhttp://minkara.carview.co.jp/userid/...пването на алфата от втората тема е точно като при мен.Въпроса ми е как се сваля механизма. Трябва ли да се сваля всичко отдолу, както се вижда и в двете теми или има и трик нещата да станат отгоре.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Счупен механизъм на скоростен лост
Collapse
X
-
При мен някой беше рязъл лоста,и не беше с оригиналната топка,и си купих нов механизъм. Стария е здрав. може да го видиш как изглежда,http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=69306STILO JTD 1.9- 115 BLACK
Коментар
-
колега ще си позволя да ползвам твоята тема имам еднно питане : въпросната (счупената ) пластмаса се държи на 3 болта , които при мен са доста хлабави и лоста ми играе некви бесни кючеци,та питането ми е дали ще могат да се стегнат отгоре като махна гумения маншон или ще ми се наложи да го смъкна зелия механизъмпредварително благодаря на всички отзововали се колеги
Коментар
-
Няма да можеш, гайките са отдолу. Това се случи при мареата декември месец големите студове!Първоначално и аз си мислих че ще стане отгоре ама има една ламарина която е на точкови заварки и покрива целия механизъм. Отдолу става общо взето лесно, колкото и плашещо да изглежда в началото! Само трябва канал и хубави инструменти!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
[quote="xctr"]Няма да можеш, гайките са отдолу. Това се случи при мареата декември месец големите студове!Първоначално и аз си мислих че ще стане отгоре ама има една ламарина която е на точкови заварки и покрива целия механизъм. Отдолу става общо взето лесно, колкото и плашещо да изглежда в началото! Само трябва канал и хубави инструменти! [/quoда благодаря колега ,то и аз така помислих малко да се постопли и да ми мине мързела и съм ги стегнал :D
Коментар
-
pakumba написа:а откача ли се ауспуха или има хава с мардане на ламарината над ауспуха настрани да се действа?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар