Значи колата е Фиат Браво 1.4 12V -след сменяне на масло изминах 8000 км и не беше мръднало, сега на 9000 км го проверих пак и беше свършило- на какво се дължи това бързо изгаряне. Забелязах че и свещите са много омаслени но иначе си работят добре. Сегменти нещо-как мислите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за бързо изгаряне на масло
Collapse
X
-
Качеството на маслото намалява с километрите - става по-рядко и минава по-лесно през гумичките на клапаните и покрай сегментите и започва да го изгаря.Отлдено като е по-рядко започва и да протича повечко (предполагам при теб не тече ама по принцип).Сложи ново и го наблюдавай и това дали мърда ще ти даде най-добрия ориентир дали има възникнал проблем по двигателя или маслото на 8000 вече е било просто рядко и прецакано.Ако като сипеш новото все още имаш проблема с изчезването на маслото караш колата да и мерят компресията и гледаш дали издухва от картерните газове и ще се оринетираш дали са сегменти или гумички на клапаните като ако си върви яко значи са гумички (и по-вероятното в твоя случай).Ако си я прегрявал или нещо такова не пропускай да си кажеш защото има значение - при мен от прегряване започна да пипа яко маслото и се оказаха и гумички и сегменти.Иначе гумичките се прецакват най-често от прегряване и старост а сегментите от кофти масло или от прегряване пак.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
-
Deyan Marinov написа:Ами от 8000 до към 9000 изобщо не бях поглеждал маслото, защото преди не беше мръднало за 8000 и спрях да му обръщам голямо внимание.Но не е червената зона-доста далеко е от нея 110 поне така мисля азАма най вероятно трябва да се сменят гумички и оплътнения
Коментар
-
Принципно не би трябвало да е от нея защото и аз съм слагал СТП и нямат грешка.По-скоро самото масло се е прецакало и затова е започнала да го гори (дори чисто ново масло ако е скапано почват да го горят).Сипи ново и ако пак го гори е ясно че са заминали гумичките.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Някои масла (като моето например) са за смяна още преди да си ги сипал в двигателя.То стои едно гадно мръсно почти черно,смърди ужасно и на пипане вече е рядко...с жал го сипах на колата ама нямах пари за друго а и само още 100км ще съм с него.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар