Здравейте, колеги!Туко що се прибирам с фиатчето(палио). Имам един доста странен въпрос, който немога да си обясня:- Бях извън София, по магистрала(ако мога така да нареча първокласен път :D)..както и да е, да мина на въпроса ми. Изведнъж както си карах със скорост 90км/ч, цялата предница започна да трепери заедно с волана ми, все едно гумите си шатрат наляво надясно и изгубих цялото управление над автомобила! Веднага отпуснах газта и спрях да огледам, но нищо не забелязах поне по тях! Искам да отбележа, че имаше страшно силен вятър, дали може да е от това? Случи ми се на още 3-4 пъти, но по-слабо навръщане.Също така искам да ви кажа, че не съм много компетентен и съм сравнително млад шофьор На други мисли ме вее и вятъра - Тампон двигател/карета/криви гуми(джанти) и т.н..Някой с подобен проблем или идеи?Благодаря ви :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Треперене на предницата
Collapse
X
-
Hristian_Aleksiev написа:Ако проблема се появява около 90 км/ч ., а преди и след това да отшумява най-вероятно е недобре балансирана гума или разбалансирана гума(джанта) в следствие на паднал баланс или скок в дупка
Коментар
-
Ами ако тресенето идва отпред, пробвайте на предните гуми. Преди да отидеш на гумаджията си измии хубаво жантите, да не би да има останала кал по тях и да излъжете машината за баланс. А за да си сигурен че е от баланс, накарай го да завърти гумите без да пипа нищо по тях и ако се наложи после да балансира. Щото да не ти вземе парите за баланс пък проблема да е от друго място.
Коментар
-
Благодаря! Днес едва ли има някъде гумаджийница да работи, но ще видиме тия дни и ще пиша Имам и още 1 въпросче, по друга тема,но да не пускам нали нова...На няколко бензиностанции ми казаха, че ми е запушен отдушника на резервоара, защото пистолета постоянно изключва... Някой запознат? :DEDIT: Искам да отбележа, че при отвиване на капачката се чува и съскане(излиза въздух?)!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар