iakvvu написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с паленето на Фиат Брава 1,9 JTD
Collapse
X
-
Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
From the EAST to the WEST the FIAT is THE BEST!!!
Skoda Octavia Style/Vision 2.0 TDI-CR, 110kW, 150 hs, DSG, 2016
-
tigar4o написа:... днес откарах автомобила на майстора, ... Няколко часа по късно си взех колата, като ми се обясни какво е правено по колата и че няма проблеми. посъветван бях да я откарам на компютърна диагностика. ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
За съжаление в моят град нещо майстори по тия дизели не се намират, вярно София не е много далече, но все пак отнема време. Ще я карам на диагностика тия дни да видя какво ще стане, как е тръгнало май ще я застопоря в бокса, ако най-накрая някой не открие проблема, защото с това темпо скоро и акумулаторчето ще сдаде багажа.Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
Коментар
-
tigar4o написа:За съжаление в моят град нещо майстори по тия дизели не се намират, вярно София не е много далече, но все пак отнема време. Ще я карам на диагностика тия дни да видя какво ще стане, как е тръгнало май ще я застопоря в бокса, ако най-накрая някой не открие проблема, защото с това темпо скоро и акумулаторчето ще сдаде багажа.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Така да отбележа сменил съм четири броя динама в рамките на 12 месеца, един господ знае какво им става, да чукна на дърво 6 месеца динамо не съм пипал. Акумулатора го докарвах до нула с тия динама 4-5 пъти. Имам приятел, който е търговец на акумулатори и ми го освести даже си работи много добре. Проблема с трудното палене го имах и с друг акумулатор, не с моя така, че акумулатора няма как да е. Колега толкова пари съм хвърлил по ремонти на колата, че вярвай ми не бих се стиснал за едни свещи, но след като майстора ми каза, че не е от тях му вярвам, все пак не е от типа майстори на които нямам доверие, че не са пипнали и проверили. Относно клипа мога да направя такъв, само че ще бъде с мобилен телефон и в гаража, а вярвайте ми гаража ми е най-тъмното място в центъра на моя град :D. Засега закъсах с диагностиката и най-вероятно ще карам колата чак другата седмица да видя какво и еFiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
Коментар
-
tigar4o написа:Така да отбележа сменил съм четири броя динама в рамките на 12 месеца, един господ знае какво им става, да чукна на дърво 6 месеца динамо не съм пипал. Акумулатора го докарвах до нула с тия динама 4-5 пъти. Имам приятел, който е търговец на акумулатори и ми го освести даже си работи много добре. Проблема с трудното палене го имах и с друг акумулатор, не с моя така, че акумулатора няма как да е. Колега толкова пари съм хвърлил по ремонти на колата, че вярвай ми не бих се стиснал за едни свещи, но след като майстора ми каза, че не е от тях му вярвам, все пак не е от типа майстори на които нямам доверие, че не са пипнали и проверили. Относно клипа мога да направя такъв, само че ще бъде с мобилен телефон и в гаража, а вярвайте ми гаража ми е най-тъмното място в центъра на моя град :D. Засега закъсах с диагностиката и най-вероятно ще карам колата чак другата седмица да видя какво и еFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Днеска колата запали по бързо е не както обикновенно, но все пак видимо по добре, ето и клипчето което ми поискахте, качеството е трагично, но с тази техника разполагамhttp://www.vbox7.com/play:1bbd1acaFiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
Коментар
-
tigar4o написа:Днеска колата запали по бързо е не както обикновенно, но все пак видимо по добре, ето и клипчето което ми поискахте, качеството е трагично, но с тази техника разполагамhttp://www.vbox7.com/play:1bbd1acaОбаче видях че премигва жълта лампа, която ти е най вероятно за свещите, не се вижда добре... Така че ходи и ги сменяй всичките. Купи си нови БЕРУ и проблема с паленето ще ти изчезне... сиг съм
FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Хах пусни си на слушалките чува се как пали автомобила, слабо се чува тъй като е снимано с фотоапарат. А свещите впоследствие светват. Добре ще сменя другата седмица свещите да видим, ще има ли ефект. И все пак за мен е нереално да се случва само по веднъж на ден да пали трудно ако проблема е само в свещите, но като мина диагностика и сменя ще видя как е.Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
Коментар
-
Имаш друг проблем, освен свещите. Локализирай и реши първо него.При температурите от последните няколо дена трябва да палиш без никакъв проблем ..... дори с изваден предпазител за свещите.Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
Коментар
-
Свали си стартера и погледни цялостното му състояние как е-четки,втулки,бендикс.Имал съм подобен проблем с дизелов Опел.Студен стартер-тежко върти и не пали,загрее ли-върти идеално и пали веднага.И като втора насока-дюзи.Свали ги от мотора и ги дай някъде на диагностика за да ти кажат как работи всяка една.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:А как търсихте въздух в системата? Слагахте ли прозрачни маркучи?Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
Коментар
-
Да речем от горивният филтър.Няколко пъти ми се е случвало да смуче заради спукан модул за подгряване на нафтата във филтъра.Направен е от някаква пластмаса и при по силно затягане на филтъра се пука в един момент и започват проблемите с въздуха.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Това което видях и чух от клипа е, че колата запали за около 4-5 сек. и след запалването мигаше лампата индикираща изгоряла свещ. Продължавам да твърдя, че проблемът е в подгревните свещи. Сменяй и четерите наведнъж и си реши проблема! Това, че колегите твърдят, че ЖТД пали и без подгревни свещи вероятно е вярно, но едва ли пали толкова лесно, колкото с работещи. А твоята пали трудно - като без свещи. Няма да се учудя ако са изгорели и четирите. Но ако се окаже, че съм прав - тогава търси причината за това да изгорят, защото и новите няма да изкарат дълго. Мой приятел, но с Марея ТД, имаше същите ядове и проблема се оказа в някакво реле на подгревните свещи, заради което те горяха. А да не забравя - смени си майстора!!! Не ходи при "бай", а нека я погледне човек разбиращ от автомобилни електроинсталации!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар