От около един месец имам нетипичен проблем с Брава-та. Автомобила винаги е палел безупречно както се казва с врътването на ключа. Преди около месец и половина започна да пали трудно, колата си е в гараж и първото палене отнема около 5-10 секунди въртене на двигателя. След като запали колата след 10-ина секунди започват да ми светят по таблото подгряващите свещи и така 2-3 минути, като двигателя си мени звука за това време след което свещите изгасват и колата работи нормално. Следващите паленета през деня обаче нямам проблеми. Онзи ден реших да изкарам колата от гаража и останах още по неприятно изненадан отне почти една минута и половина въртене на двигателя докато запали, като естествено опитах на няколко пъти да я запаля. След като запали в гаража беше все едно съм хвърлил димка, не се виждаше дори изхода. Някой може ли да даде идея къде е проблема, дали свещи или друго и трябва ли да ме притеснява този проблем. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с паленето на Фиат Брава 1,9 JTD
Collapse
X
-
venco67 написа:Колега, те сам си дал отговор на въпроса, който ни задаваш. При положение, че дори след като запалиш автомобила, продължава да ти свети индикацията на подгревните свещи, то вероятно проблема е в тях.Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
From the EAST to the WEST the FIAT is THE BEST!!!
Skoda Octavia Style/Vision 2.0 TDI-CR, 110kW, 150 hs, DSG, 2016
Коментар
-
наистина горивния филтър не е сменян много отдавна, но пък и не съм имал случаи три години и половина колата да не запали от раз, освен като се скапа акумулатораFiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
Коментар
-
Колегата е написал че колата е JTD!!! и колата стои в гараж!!! Пали само с пъхането на ключа без подгряване до -10 градуса. Моята идея е въздух в горивото.Смучи от някъде.Провери херметичността на системата и най вече около горивният филтър.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:Колегата е написал че колата е JTD!!! и колата стои в гараж!!! Пали само с пъхането на ключа без подгряване до -10 градуса. Моята идея е въздух в горивото.Смучи от някъде.Провери херметичността на системата и най вече около горивният филтър.Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
Коментар
-
Това дето JTD пали без подгрев при -10 градуса пробвал ли си го или е форумска легенда. Не се заяждам, но -10 градуса са си -10 градуса! Ако ставаше така що италианския инженер му е измислил подгревни свещи и то 4?! И само една да не работи - индикация на таблото. Няма логика. Колега tigar4o, преди да се вкараш във филм почни от най-елементарното - подгревин свещи!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Честно казано се надявам утре да я закарам на майстор, колата не съм я пипал от миналата сряда, ще се пробвам със свещите. В интерес на истината акумулатора ми е слабичък на 2 години "Монбат", но и три-четири пъти съм го докарвал до 0 благодарение на жестоки проблеми със смени на динамото. Дано са само свещите защото като запаля колата пуши в началото както никога до сега.Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
Коментар
-
venco67 написа:Това дето JTD пали без подгрев при -10 градуса пробвал ли си го или е форумска легенда. Не се заяждам, но -10 градуса са си -10 градуса!AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Свещите работят, жиците са здрави, въздух не се установи да смуче от никъде. Майстора каза карай на диагностика - дюзи двигател или компютър. След като я пипа свещи пак светят. Положението си е каквото беше. Приемам идеи, че колата ми е много важна за работата и без нея съм за никъде. Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар