650 лв. картер......че то това си е една кола по-смотана, според мен мини през колегата FIAT 125s , дай му да ти го завари, пък ти през останалото време си търси някой друг втора употреба......
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Картер - отчупено парче. Имам нужда от съвети.
Collapse
X
-
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
За съжаление отчупените парчета бяха толкова раздробени, че едва ли щеше да е възможно да се завари. Или по-скоро аз съм си такъв, че нямаше да съм спокоен . За това реших да поръчам нов картер. До седмица-две трябва да пристигне. Посъветваха ме да не монтирам въпросната планка под картера и да махна стърчащите шпилки за които се закрепва. Като се загледах отново, тази планка наистина виси много ниско и както бе в моя случай е предпоставка за подобни инциденти. Надявам се, че липсата и няма да е фатална.Искам да благодаря на всички които помогнаха. Не ме спасявате за първи пътFIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
FIAT Punto 1.9 / DS60 (06/99)
Коментар
-
мале и на мен ми се случи снощи същото нещо но аз тъкмо тръгвах и знаех че шахтата е издигната но не забелязах че капака е отворен и стърчи нагоре скороста с която карах нямаше и 20/км и картера ми се отчипи но е цял и аз глупачката забелязах чак след 300 метра че лампата за малсото светиза съжаление сега нема пукнат лев и не мога веднага да я закарам да я видят нали нема нищо да и стане ако изчака така известно време.жалко че аз нямам каско България с неините не оправени пътища,но нали и автосервизите требва да имат работа:0
Коментар
-
Ето и моят опит, който публикувах като отговор на въпроса на Sasy:Аз ударих пробката за източване на маслото в едно паве и тя отскочи заедно с част от картера. Свалихме картера и го завариха. Общо 150 лв. Пробката е направена да се развива отдолу (т.е. перпендикулярно на земята) и така стърчи по-ниско от останалата долна повърхност на картера. Затова ние, при заваряването, казахме на заварчика да завари изцяло дупката и разпробихме нова дупка отзад на картера, така че пробката не стърчи надолу, а е успоредна на земята. Колкото и да е псе пак е по-защитена. Истината е, че колите са ни нисички и при тези "перфектни" пътища трябва да се внимава много. А ти, колежке, не се отчайвай - тепърва ще има да трупаш много опит и скоро и ти ще даваш съвети на тези след теб. УспехBravo 1.8 16V
Коментар
-
Днес случайно открих форума и с изненада видях познати никове .Виждам, че темата за картера наскоро пак се е активирала и реших да се "похваля", че отново си потроших картера преди 2 седмици. За нещастие този път се случи в центъра на Видин, при първото ми посещение във този град. Гадното е, че този път ми написаха акт и сега ще трябва да се занимавам със адвокати и съдилища за да се опитам да го съборя. Дали случайно няма някой от Видин който може да ми препоръча добър адвокат към който да се обърна за случая. Аз разбира се си написах възражение на акта но това едва ли ще ги спре да напишат НП.FIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
FIAT Punto 1.9 / DS60 (06/99)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар