Хора, получи се голям проблем при мен. Незнайно как се е отчупило парче от скоростната кутия (най-добре вижте на снимката) и от там тече масло. Някой има ли идея от какво може да се получи такова нещо. Скоростите си работят нормално. Отидох в сервиз и ми предложиха за 300лв. да свалят СК и да заварят счупеното. Заслужава ли си ? Моля, дайте идеи какво да направя.колата е Fiat Bravo 1.6 16V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям проблем - скоростна кутия (Fiat Bravo 1.6 16V)
Collapse
X
-
еми колега, направо ми е необяснимо как и защо е станало това, или е имало някакъв фабричен дефект, нещо в отливката на корпуса, или се е отчупило нещо вътре което когато е влязло в контакта със зъбните колела, се е засилило достатъчно че да отчупи парчето. Преди време при нас в сервиза дойде една лада нива със същия проблем, когато отворихме скоростите се оказа че половин зъб се е отчупил от едно зъбно колело и като изхвърча счупва корпуса, само че отдолу и всичкото му масло беше изчезнало, едвам се беше добрал до сервиза... Така че преди да го заварите огледайте колкото е вазможно и за вътрешни проблеми. УспехСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
За 300 мисля че ще си вземеш друга кутия или за около 300-350 понеже за Типо-то беше 200.Гледам че има една черта близо до дупката на корпуса и се чудех дали не е ударена отвън от нещо за да стане така....Иначе се заварява и то много успешно (преди време на мен за доста по-голяма дупка ми взеха 30 лева да заварят едно парче като материала си беше за тяхна сметка).Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
долу на "Симеон" ми предлагат скоростна кутия втора употреба за "200-250лв."Обаче получих и оферта за заваряване за "30-40 лева" При варианта със заваряването обаче ме притеснява точно да няма нещо вътре (ако то е причината за повредата). Иначе като си карам колата не се чува никакъв шум, т.е. работят си перфектно.Последно, днес мой приятел (стругар) каза, че може да ми направи някаква тапа и да я залепя с някакво лепило, май течен метал го каза. И да си карам така, пък ако се счупят тогава да купувам. Километража няма да работи, ама знам колко правя на година, така че няма да е проблем за смяната на маслото. Как ви се струва този вариант, казаха ми, че това лепило държало много здраво ?zfa159: Дали ще може да се завари без да се свалят скоростите ?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
ами зависи дали някой майстор ще се навие.Аз като заварявах така или иначе беше разглобено и занесах само частта от корпуса с дупката.Моя човек го кисна в някаква отвара от незнам какво за обезмасляване и т.н. и тогава го завари на специална машина за заваряване на цветни метали (това все пак е дуралуминии).Не мога да ти отговоря дали може на място - трябва да питаш конкретно.До работата ми има един дето заварява ще го попитам в понеделник.Има ли лесен достъп?Вътре и да има нещо счупено може да не пречи на работата (половин зъб или нещо такова) обаче в даден момент при натоварване или нещо такова може да се дотроши и да стане страшно.Незнам какво да те посъветвам.От една страна е добре да я отвориш да видиш има ли нещо строшено.От друга пък ако може да се завари на място си спестяваш много труд.Нямам идея честно казано.Аз бих я свалил защото не съм с всичкия си и имам време за губене ама за теб не гарантирамFiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Заваряването на място в повечето случаи е невъзможно или нежелатално.Лесно е за този който носи детайла но не за този който го заварява.А е нежелателно защото алуминия като материял е с голяма топлопроводимост и топлината при заваряването се разнася надалече и може да повреди други детайли(семеринги ),а в някои случаи когато детайла е по-обемист се налага и допълнитено загряване.Такаче най-добре е кутията да се носи свалена и поразглобена ,но все пак от тук не може да се каже със сигурност.125s/1600ccm/100ps
Коментар
-
Да и аз това имах в предвид.По-скоро да се огледа от самия майстор да каже....ако той не знае та кой .Ако каже да се сваля и да се разглобява поне ще се види какво е повредено (ако има такова) и ако трябва да се сменя ще се смени.Така или иначе за да се сложи другата трябва тази да се свали така е няма да е напразно.От другата страна на нещата - дори да си е в ред като се свали и се разглоби ще бъде 100% сигурно че и няма нищо и ще се завари по-добре без странични последствия.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Добре, по-всичко личи, че ще трябва да се свали. Другото което ме интересува е, дали ще може дупката и резбата да си останат, за да ми работи и километража ?Предполагам, че не е трудно това, ама знам ли все пак.И трето - може ли някой да ми препоръча добър майстор - аз сам не мога да го направя това и колко е разумно да платя за това ?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Знаеш ли сега се замислих нещо друго - като гледам къде е счупено по-скоро ми сетрува че не може да е от вътрешен дефект в смисъл че и да се строши зъб няма как да излети натам (ако някой изнамери вътрешното разположение на картинка ще съм много благодарен да го качи да го погледна).Или евентуално ако нещо жилото се е дръпнало яко и е откъртило парчето.Или от удър от камък някой или нещо такова.Загледах се дали може да измислим някакво капаче за там (т.е. изобщо да не се заварява т.е. и да не се сваля).Гледам че си от Красно Село и ако ти е удобно мога да намина утре слетобяд да погледнем просто как е дупката (работя в Овча Купел и от работа мога да мина).Отделно до работата има един пич заварява и гледам че има много хора при него.До него пък имам едно майсторче познат и ще го питам как работи този и ще ти кажа утре.Щом си от Красно Село ще ти е и близо (работя на ъгъла на Околовръстното с улица Любляна (успоредна на Цар Борис 3-ти е)).Ок ако искаш да я погледна утре вечер прати ми една снимка на карта от bgmaps.com и отбележи къде точно да ида и вечерта ме очаквай .Пиши и час и т.н. ако си на работа до по-докъсно и т.н.Тел-а ми е 0888998191,icq 293-873-765 (и да съм офлаън пиши аз влизам късно понякога),e-mail aro10.1@abv.bgЩе се радвам да ти помогна с каквото мога!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар