Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем - скоростна кутия (Fiat Bravo 1.6 16V)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Голям проблем - скоростна кутия (Fiat Bravo 1.6 16V)

    Хора, получи се голям проблем при мен. Незнайно как се е отчупило парче от скоростната кутия (най-добре вижте на снимката) и от там тече масло. Някой има ли идея от какво може да се получи такова нещо. Скоростите си работят нормално. Отидох в сервиз и ми предложиха за 300лв. да свалят СК и да заварят счупеното. Заслужава ли си ? Моля, дайте идеи какво да направя.колата е Fiat Bravo 1.6 16V
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

    #2
    еми колега, направо ми е необяснимо как и защо е станало това, или е имало някакъв фабричен дефект, нещо в отливката на корпуса, или се е отчупило нещо вътре което когато е влязло в контакта със зъбните колела, се е засилило достатъчно че да отчупи парчето. Преди време при нас в сервиза дойде една лада нива със същия проблем, когато отворихме скоростите се оказа че половин зъб се е отчупил от едно зъбно колело и като изхвърча счупва корпуса, само че отдолу и всичкото му масло беше изчезнало, едвам се беше добрал до сервиза... Така че преди да го заварите огледайте колкото е вазможно и за вътрешни проблеми. Успех
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
    ИТАЛФЕСТ 2007

    Коментар


      #3
      скорости

      Ами за 300 лв.Не можеш ли да си купиш друга кутия.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        За 300 мисля че ще си вземеш друга кутия или за около 300-350 понеже за Типо-то беше 200.Гледам че има една черта близо до дупката на корпуса и се чудех дали не е ударена отвън от нещо за да стане така....Иначе се заварява и то много успешно (преди време на мен за доста по-голяма дупка ми взеха 30 лева да заварят едно парче като материала си беше за тяхна сметка).
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

        Коментар


          #5
          долу на "Симеон" ми предлагат скоростна кутия втора употреба за "200-250лв."Обаче получих и оферта за заваряване за "30-40 лева" При варианта със заваряването обаче ме притеснява точно да няма нещо вътре (ако то е причината за повредата). Иначе като си карам колата не се чува никакъв шум, т.е. работят си перфектно.Последно, днес мой приятел (стругар) каза, че може да ми направи някаква тапа и да я залепя с някакво лепило, май течен метал го каза. И да си карам така, пък ако се счупят тогава да купувам. Километража няма да работи, ама знам колко правя на година, така че няма да е проблем за смяната на маслото. Как ви се струва този вариант, казаха ми, че това лепило държало много здраво ?zfa159: Дали ще може да се завари без да се свалят скоростите ?
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

          Коментар


            #6
            ами зависи дали някой майстор ще се навие.Аз като заварявах така или иначе беше разглобено и занесах само частта от корпуса с дупката.Моя човек го кисна в някаква отвара от незнам какво за обезмасляване и т.н. и тогава го завари на специална машина за заваряване на цветни метали (това все пак е дуралуминии).Не мога да ти отговоря дали може на място - трябва да питаш конкретно.До работата ми има един дето заварява ще го попитам в понеделник.Има ли лесен достъп?Вътре и да има нещо счупено може да не пречи на работата (половин зъб или нещо такова) обаче в даден момент при натоварване или нещо такова може да се дотроши и да стане страшно.Незнам какво да те посъветвам.От една страна е добре да я отвориш да видиш има ли нещо строшено.От друга пък ако може да се завари на място си спестяваш много труд.Нямам идея честно казано.Аз бих я свалил защото не съм с всичкия си и имам време за губене ама за теб не гарантирам
            Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

            Коментар


              #7
              Заваряването на място в повечето случаи е невъзможно или нежелатално.Лесно е за този който носи детайла но не за този който го заварява.А е нежелателно защото алуминия като материял е с голяма топлопроводимост и топлината при заваряването се разнася надалече и може да повреди други детайли(семеринги ),а в някои случаи когато детайла е по-обемист се налага и допълнитено загряване.Такаче най-добре е кутията да се носи свалена и поразглобена ,но все пак от тук не може да се каже със сигурност.
              125s/1600ccm/100ps

              Коментар


                #8
                Да и аз това имах в предвид.По-скоро да се огледа от самия майстор да каже....ако той не знае та кой .Ако каже да се сваля и да се разглобява поне ще се види какво е повредено (ако има такова) и ако трябва да се сменя ще се смени.Така или иначе за да се сложи другата трябва тази да се свали така е няма да е напразно.От другата страна на нещата - дори да си е в ред като се свали и се разглоби ще бъде 100% сигурно че и няма нищо и ще се завари по-добре без странични последствия.
                Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

                Коментар


                  #9
                  Добре, по-всичко личи, че ще трябва да се свали. Другото което ме интересува е, дали ще може дупката и резбата да си останат, за да ми работи и километража ?Предполагам, че не е трудно това, ама знам ли все пак.И трето - може ли някой да ми препоръча добър майстор - аз сам не мога да го направя това и колко е разумно да платя за това ?
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                  Коментар


                    #10
                    Знаеш ли сега се замислих нещо друго - като гледам къде е счупено по-скоро ми сетрува че не може да е от вътрешен дефект в смисъл че и да се строши зъб няма как да излети натам (ако някой изнамери вътрешното разположение на картинка ще съм много благодарен да го качи да го погледна).Или евентуално ако нещо жилото се е дръпнало яко и е откъртило парчето.Или от удър от камък някой или нещо такова.Загледах се дали може да измислим някакво капаче за там (т.е. изобщо да не се заварява т.е. и да не се сваля).Гледам че си от Красно Село и ако ти е удобно мога да намина утре слетобяд да погледнем просто как е дупката (работя в Овча Купел и от работа мога да мина).Отделно до работата има един пич заварява и гледам че има много хора при него.До него пък имам едно майсторче познат и ще го питам как работи този и ще ти кажа утре.Щом си от Красно Село ще ти е и близо (работя на ъгъла на Околовръстното с улица Любляна (успоредна на Цар Борис 3-ти е)).Ок ако искаш да я погледна утре вечер прати ми една снимка на карта от bgmaps.com и отбележи къде точно да ида и вечерта ме очаквай .Пиши и час и т.н. ако си на работа до по-докъсно и т.н.Тел-а ми е 0888998191,icq 293-873-765 (и да съм офлаън пиши аз влизам късно понякога),e-mail aro10.1@abv.bgЩе се радвам да ти помогна с каквото мога!
                    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

                    Коментар

                    Working...
                    X