Това е Volkswagen Audi group а как ти звучи Ауди А8 на 3 месеца да събори скоростна кутия титроник в Аутотехника София мианалта зима смениха гаранционно към 6-7 кутии а една кутия струвала към 65 000 лв ужас направо даваш към 200 000 лв за кола и след 3 месеца си в бокса за 1-2 месеца докато дойде новата кутия да не говорим за по евтините изчдия на VAG - Seat побеляла ми е главата за 2 години от тях.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко масло Ви харчи?
Collapse
X
-
само да споделя, че на всички нови коли на които съм чел книжките, а те са на тойота, шкода, фиат, пежо и форд, даваха за нормален разход на масло от 90 до 100г. на 100км., в зависимост бензин или дизел. аз също в началото мислех, че е печатна грешка, но е вярно. е аз се надявам да не се стига до такъв разход, но така си пишат хората.TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046
Коментар
-
bereta написа:само да споделя, че на всички нови коли на които съм чел книжките, а те са на тойота, шкода, фиат, пежо и форд, даваха за нормален разход на масло от 90 до 100г. на 100км., в зависимост бензин или дизел. аз също в началото мислех, че е печатна грешка, но е вярно. е аз се надявам да не се стига до такъв разход, но така си пишат хората.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
Това дето го пише по книжките на новите коли за разхода на масло не са печатни грешки, а "вързване на гащи"! Обикновено и нормално е новите мотори да нямат разход, но като отидеш в гаранционния сервиз, те казват- виж какво пише в книжката- и с това се свършва. Има безброй примери за това, но върната кола или ремонтиран двигател май за сега няма! Последния ми пример е за две нови служебни коли. Едната е Шкода Супърб с 2.8 л мотор и Фолксваген Туарег с абсолютно същия мотор. Нашите бяха наскачали да връщат Шкодата, защото гори по 1 л на 1000 км?! Първо им отговорили, че е нормално, защото мотора бил много мощен,...... абе тия мотори били така?! Като ги попитали защо Туарега, дето е със абсолютно същия мотор и при това е джип, не гори- те извадили книжката, където пишело еди какво си за разход на маслото и с това се приключила цялата церемония.Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
Коментар
-
е добре, аз преди бях чел някъде из форума че фиатите почти не губят масло, а аз съм долял някъде около 600-700гр. за около 7500-8000км...нямам течове(поне аз не виждам), всякака сутрин гледам под колата за всеки случай да не е текло нещо...и незнам сега това нормално ли е?а вие с тия цифри направо ме объркахте здраво...ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
Здравейте!Чета темата и реших да напиша нещо, което случайно видях в ръководството за експлоатация на Фиат Типо:Consumi olio motoreVersioni Consumi olio motore litri/1000km1.4-1.6-1.6c.a. 0,61.8-2.0 16V-1.7Diesel-1.9Diesel 1,02.0-2.0c.a.-1.9Turbo ds-1.9 Turbo ds cat 1,1Данните преписах директно от ръководството. За масло е посочено Selenia. Ха сега обяснете за какво става въпрос?Tipo 1.6 - 835C1, 160EB55A
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар