Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко масло Ви харчи?
Collapse
X
-
mariobg
-
За да сложим край ето какво пише в оригиналната книжка за Типото: Разход на масло за Типо 1108-1372-1581 ........... 50g/100км Типо 1697 Diesel ................... 90g/100км. Типо 1929 Тurbo Diesel ..........100g/100км.Но както казах по-нагоре поне моята не харчи и толкова, може би това е максимума.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:За да сложим край ето какво пише в оригиналната книжка за Типото: Разход на масло за Типо 1108-1372-1581 ........... 50g/100км Типо 1697 Diesel ................... 90g/100км. Типо 1929 Тurbo Diesel ..........100g/100км.Но както казах по-нагоре поне моята не харчи и толкова, може би това е максимума.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:kiro_of_the_day написа:За да сложим край ето какво пише в оригиналната книжка за Типото: Разход на масло за Типо 1108-1372-1581 ........... 50g/100км Типо 1697 Diesel ................... 90g/100км. Типо 1929 Тurbo Diesel ..........100g/100км.Но както казах по-нагоре поне моята не харчи и толкова, може би това е максимума."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
според мен това е отвратително много то ако харчи толкова си е за ремонт със сигурностКолеги съгласен съм с Вас. Но.... значи над тези цифри (за които и аз съм се чудил, защото излиза, че на 10 000 км. ще харчи 5 литра)пише следното: Consumi olio motore Indicativamente i consumi di olio motore sono i seguenti и отдолу са цифрите от предишния ми пост. Според мен е някаква грешка.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
mariobg: с една скоба се натиска клапана и се вади кученцето!но най-добре да свалиш цялата глава, да се напаснат клапани (40-50лв при фрезиста) и да се сменят гуми4ките...да се сменят гуми4ки без да се сваля главата е леко циганска...80лв за работа са адски много пари, това струва не повече от 40лв, ако не се сваля главата, и 80лв ако се сваля...2004 Audi A6 4F
2002 Lancia Y
Коментар
-
mariobg
-
В много сервизини документации на различни марки коли пише че е допустимо по 1 литър на 1500 км моето пунто ми дръпва по литър на около 3500 - 4000 км ама както го натискам доста за мен е допустимо пък и от някъде покапва но не ми се занимава като почне да тече тогава а като знам какви трагични случаи има - имам едни клиенти с Ауди А4 все още е гаранционно и е на 30 000 км а гори по 5-6 литра масло за 10 000 км
Коментар
-
И аз нямам нищо напреки да му направя едно гаранционно ремонтче нали уж сме представители на Аутотехника за нашия регион и да гушнем някои лев ама за хората в София това било нормално както писах по горе нали в книгата пишело че било допустимо литър на 1500 км кат почне да гори повече тогава, демек като надхвърли разхода на бензина и за сега се тормозят хората кога ли ще забравят да долеят и вместо гумички и сегменти ще сменям повечко неща
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар