Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение Марея 1.6?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнение Марея 1.6?

Колеги, харесал съм една Марея за моя шурей, но понеже карам ТД100 и нямам наблюдения върху бензиновите мотори, дайте ми някакъв съвет на кое да наблегна като я оглеждам. Това е обявата http://www.cars.bg/u281689 . Сменян е стартер. Има нов акумулатор, нови гуми + винетка, ГО и преглед за 2011. Дежурните консумативи - термостат, радиаторче на парно са в ред /поне по неговите думи/. Като цяло доста е привлекателна офертата. Кажете си и вашето мнение.
    Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Re: Мнение Марея 1.6?

canko1604 написа:
    Колеги, харесал съм една Марея за моя шурей, но понеже карам ТД100 и нямам наблюдения върху бензиновите мотори, дайте ми някакъв съвет на кое да наблегна като я оглеждам. Това е обявата http://www.cars.bg/u281689 . Сменян е стартер. Има нов акумулатор, нови гуми + винетка, ГО и преглед за 2011. Дежурните консумативи - термостат, радиаторче на парно са в ред /поне по неговите думи/. Като цяло доста е привлекателна офертата. Кажете си и вашето мнение.
    Важното е колата да Ви грабне след оглед. Тя че си има косури има си..нормално като за стара кола! Най - важното е наистина да си я иска и гледа с мерак. Лично мое мнение, е че 1.6 е малък за това купе. Упех, това е от мен!
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Обявата изглежда прилична, но ми се стори че на предния прозорец винетката е синя на цвят... Мисълта ми е да попиташ кога са правени тези снимки. Сини винетки дори не помня кога имаше.Колко време е карана колата в България. Друго друго... между 1,6 и 1,8 разлика в динамиката няма особено голяма , прави ми впечетление че най-разпространен от бензиновите мотори е именно 1,6 (явно има защо-добър разход за динамиката, която има).Колата е с климатроник, който има начин да се провери дали работи, дори и в това студено време чрез специално позициониране на копчетата му за управление. Цената е добра , а и ако колата наистина изглежда така както е на снимките и описаното и състояние , то дори може и да не се пазариш ако питаш мен.
      Play Golf ,but not drive golf!!!
      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

С тия снимки от 2009 година нещо не ме грабва.Няма айрбег за пасажера(съмнява ме и за водача дали има).По скоро бих огледал тазиhttp://www.cars.bg/u258230.Същите пари,комби,по-нова година,айрбег за водача и пасажера.Успех с търсенето,че пазар голям.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

никога не вземай най-слабия двигател за едно купе. той е най-изтормозен по дефаулт
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

За 1.6 казват,че бил много капризен и незнам си какво.Моето мнение е че 1.6 е точно средна работа двигател не е слаб и дава добър разход.Добре е че е 103hp (за по-малък данък).Не се хващай за гуми,застраховки,винетки и др. защото те се сменят лесно,гледай мотора как е и за забележки по купето евентуално за отбивка от цената що ми се струва множко 2500лв.
            FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
            Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

krasio_79bs написа:
              С тия снимки от 2009 година нещо не ме грабва.Няма айрбег за пасажера(съмнява ме и за водача дали има).По скоро бих огледал тазиhttp://www.cars.bg/u258230.Същите пари,комби,по-нова година,айрбег за водача и пасажера.Успех с търсенето,че пазар голям.
              Шурето е на 20 год. и не го кефят комбита. :D veskobravo, за данъка не съм много съгласен. С 3 коня е над границата.Днес пък мии казаха че бензинките имали някакви бобини които много горят и не били много евтини. http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1 - за това ли става въпрос и има ли нещо вярно в това?

Коментар

Това е, но бобината не е слабо място на този мотор. Бобините са слабо място на 1.8 16V, както инжекторите на 1.6 16V
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

1.6 е добър двигател от както съм купил колата никакви сериозни проблеми е нямало по двигатели а вече 6 години я юркам

Коментар

Съвсем ме уплашихте с тия инжектори и бубини. Ще взема да видя някой дизляк.

Коментар

Дизелака както ти го наричаш също не е лош избор даже обратното. Но за 2500 надали ще се намери добър ЖТД седан, по вероятно е някое комби ЖТД за тези пари(не знам защо, но комбитата са по евтини). Иначе седани с ТД100 двигател се намират за тези пари, че и даже за по малко, във добро състояние .

Коментар

Колега, сто човека да питаш, сто различни мнения ще чуеш. Аз карам Мареа с 1.6 мотор бензинов и нямам никакви ядове....за сега. Както виждаш и аз си хваля стоката :D . Важното е колицата да те грабне от пръв поглед и чак тогава си е оглеждай за евентуални проблеми. Кой знае каква разлика в динамиката между 1.6 и 1.8 няма. Ако искаш динамика вземай 2000 кубика и нагоре, но с тия цени на бензина....Всеки автомобил си има и евтини и, скъпи части за поддръжка, така че всичко си е и до малко късмет. Аз съм фен на ФИАТ и друга марка не бих ползвал. Успех на шурето в начинанието.

Коментар

canko1604 написа:
                          Съвсем ме уплашихте с тия инжектори и бубини. Ще взема да видя някой дизляк.
                          карам 1,6 от 3 години и 4 месеца. минал съм 92 000 с него. По мотора съм сменял- свещи много пъти, 1 изгорял инжектор 40 лв беше, сега са по-малко, кабели на свещите- профилактично ги смених, ремъци, ролки, масло, водна помпа. Това е по мотора за тези километри. в момента харчи 8 газ извънградско с най-проста газова...
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

И моето браво е 103 коня и плащам 26лв. ако беше 105 като бившата мареа на зет ми данъка отива над 100лв.
                            FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                            Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

veskobravo написа:
                              И моето браво е 103 коня и плащам 26лв. ако беше 105 като бившата мареа на зет ми данъка отива над 100лв.
                              Едва ли в общината се води 103 коня. Всичко над 101 к.с. автоматично отива в "големия" даник. Аз съм с 1,6 мотор 103 кс и данъкът ми е около 157 лв. личните ми впечатления за ДВГ 1,6 - дуракоустойчив, не изисква сложна подръжка, надежден. До 3000 об/мин е леко муден особено за Мареа Уикенд, но след 3000 об/мин се чувства едно леко озверяване на колата, т.е. доволно си набира.
                              Stop giving directions, just say "Follow me."
                              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Working...
                              X