Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете ми да изясним всичко за спортните гърнета и тн.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помогнете ми да изясним всичко за спортните гърнета и тн.

Здравейте казвам на всички.Карам Fiat Маrea 1.6 16v Газ/Бензин 96 година(на аватара).Става въпрос за следното.Понеже съм заклет тунинг маниак искам да си сложа спортно гърне и да получа онзи спортен силен и плътен звук, който е характерен за бегачките.Та въпросът ми е кое променя най-съществено звука и освен това, кое увеличава мошността, кое трябва да се смени кое трябва да се направи как и къде.И ако има някой, който е слагал спортно да каже кви пари горе-долу му е излезнало..Просто съм млад шофер и с доста неща вече съм наясно, но с изпускателната система въобще не съм запознат или имам само някакви бегли познания . Та страшно ще съм ви благодарен ако ме просветлите малко.!
    Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!

Сложи си само спортно гърне накрая,другите не ги пипай иначе става доста шумна.
    Peugeot 307 2.0i ГИ
    ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

човек, не си слагай такива СЕЛСКИ атрибути остави си така колата много по-добре е

Коментар

nedialk00 написа:
        човек, не си слагай такива СЕЛСКИ атрибути остави си така колата много по-добре е
        Не не не искам спортно гърне искам оня гърмящ звук и това си е!
        Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!

Коментар

Първо махни катализатора, щото с тая газ ако не е започнал скоро ще започне да се троши на малки парченца и ще ти напълни и останалите гърнета с парченца. А и самия катализатор и малко да се поизтърбуши почва да издава не плътен а дрънкащ звук. После сложи някое гърне от онези дето са като пура, с голям отвор накрая и може би ще имаш по-плътен звук.Ако не е достатъчно силен махни и гърнето преди крайното
          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
            Първо махни катализатора, щото с тая газ ако не е започнал скоро ще започне да се троши на малки парченца и ще ти напълни и останалите гърнета с парченца. А и самия катализатор и малко да се поизтърбуши почва да издава не плътен а дрънкащ звук. После сложи някое гърне от онези дето са като пура, с голям отвор накрая и може би ще имаш по-плътен звук.Ако не е достатъчно силен махни и гърнето преди крайното
            Ок мерси много

Коментар

Можеш да сложиш един спортен филтър и да оставиш гърнетата по мястото им ..

Коментар

ystoyanov написа:
                Можеш да сложиш един спортен филтър и да оставиш гърнетата по мястото им ..
                E колалта е инжекцион, но съответно не е с газов инжекцион и няма да е добра идея спортния филтър.

Коментар

Първо монтираме на автомобилте си газови уредби, с което им сваляме мощността с 20% а после им слагаме спортни гърнета да реват много сякаш вървят с 50% повече. Ако питаш мен просто си карай на бензин - хем ще си имаш достатъчно мощност, хем няма да те псуват хора като мен, когато им минаваш под прозорците.
                  Peugeot 301
                  Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

кола

Ако слгаш споттно гъне някъде трябва да има и дупка че се изяжда бързо като е на газ дори и най скъпото
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

този силен гърмящ звук можеш да го постигнеш като сложиш прави тръби и накрая някое спортно гърне евтино,така направихме на един приятел на бравото и искаха да го спират от движение.моето браво в момента е с прави тръби,на мястото на катализатора има резонаторно гърне и за момента крайното ми е оригиналното понеже спортното което искам да сложа е 200лв. и точно сега не ми се дават,но и сега доста добър и плътен звук вади в ниските и високите,а във средните обороти не се чува.
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

...но не си мисли,че като сложиш спортно гърне ще се вдигне мощността.
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                          ...но не си мисли,че като сложиш спортно гърне ще се вдигне мощността.
                          Точно!!! Към автора на темата: Моята е без катализатор и със спортно гърне ,но не от тия дето гърмят яко...Мога да ти кажа ,че ефекта ,който търсиш го няма ,но ще изкара поне 3 пъти повече от тези дето са на битака... Иначе звукът се промени ,но не в такива граници ,които искаш..В ниските и високите обороти се чува ,но в средните е тиха...Така изглежда моето ,купувах го преди повече от 2 години и не е трепнало...Направено е от полирана неръждавейка...Сам прецени дали искаш колата ти да изглежда и да звучи ,като с надупчено гърне или да има добър вид и да се разбира трудно ,за тези ,които не разбират толкова ,че е правено нещо по нея...
                          Прикачени файлове
                          Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                          Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

оо само със спортно гърне да се качи мощността просто изключено.аз освен с правите тръби съм и с изпускателни колектори 4-2-1 има разлика във вървежа,но не е чак толкова голяма.
                            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
                              оо само със спортно гърне да се качи мощността просто изключено.аз освен с правите тръби съм и с изпускателни колектори 4-2-1 има разлика във вървежа,но не е чак толкова голяма.
                              Е да ,нормално ,но ако иска колегата да има ефект от цялата тази работа ,а не само бучене - хубава изпускателна система (колектор 4-2-1 ,прави тръби ,резонатор ако не иска много да реве и едно добро крайно гърне) ,хубав въздушен филтър (не от тези за 15-20 лева ,по възможност Cold Air Intake) и едни хубави свещи с кабели и работата заспива...Защото то си е комплексна работата ,не може само с едно нещо и да иска резултат...И разбира се да приготви едни 1000 лева (минимум)...А ако държи само да бучи - 50 лева го оправят за едно "спортно" гърне с похлупак...
                              Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                              Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Working...
                              X