Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двигател от Браво 1.6 на Fiat Brava 1.4?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Двигател от Браво 1.6 на Fiat Brava 1.4?

Здравейте, колеги!Имам Фиат Брава 1.4, двигателят на която ми създава изключително много проблеми. (Явно е доста често срещано явление при тези двигатели, доколкото виждам из този форум и то за съжаление). Намерих си обаче двигател от Фиат БравО 1.6. Въпросът ми е следният: Доколкото знам разлика в купетата в двете серии няма и двигателите са еднакви. Мотор обаче, който е 1.6 дали е съвместим с купе на Брава 1.4 или разлика в купетата изобщо няма? Ще се радвам, ако отговорът е този, който бих искал да бъде, но ако не е ... ще се мисли друг вариант. Благодаря предварително на отзовалите се.Поздрави!Допълнено заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org

Трябва да имаш и ECU от 1.6 мотора, за скоростната кутия не съм сигурен дали се сменя.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Реално нещата стоят така. Намерих блъснато Браво, двигателят на което е прерфектен... уж де Става дума за това, че каквото дам на човека от моя двигател той ми дава същото... просто неговият не му е нужен, но това е друг въпрос. В такъв случай да считам, че всичко е ОК и може да се замени?

Коментар

така де... всичко необходимо мога да го набавя.... релано ме интересува дали самият двигател 1.6 пасва в коша на Брава 1.4Поздрави

Коментар

Знаеш ли в какъв филм се вкарваш с смяната на двигатели.то се електроники,кабели,маркучи и ако и скоростите са различни-ужас.Разхода е по-висок,данъка също.Верно че върви и доста по добре,но..На твоя двигател единствение вроден дефект е разпределителния вал.Направи си колицата и се кефи.Въпрос на преценка.

Коментар

Със сигурност ще смениш двигателя и скоростната кутия. Не съм на 100 % сигурен но ще трябва да смениш и компютъра на колата ,имобилайзера незнам дали ще може да се изключи, ако не може означава и ключалките да смени. Незнам как е ситуацията и със горивната помпа, дали са еднакви помпите на двете коли . Сам ли мислиш да правиш всичко това? Ще възникнат неща в хода на работа , за които няма да предполагаш. Не че е невъзможно , но ако трябва да плащаш на някой , то по-добре е да продадеш цялата кола и да купиш друга такава с мотор 1,6.
            Play Golf ,but not drive golf!!!
            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Така е прави сте за "дългата и широка работа". Да кажем, че това е вариант който го обмислям не на 100 % разбира се, просто исках да знам дали е възможен... е благодаря все пак за отговорите.. устройват ме. А ако мога да кажа нещо колкото за лично успокоение.. мисля, че по-голям проблем ще ми е узаконяването, че там са малко по-сложни нещата, относно новия двигател, но това са вече подробности.Благодаря ви, колеги и все пак ако успея да постигна нещо ще го споделя.

Коментар

willow75bg.. колкото до разпределителния вал... е смених го смених и какво ли още не... явно проблема на този двигател не идва само от там.. няма мощност гори много... не искам да казвам, че съжалявам за избора на кола, но някак си натам ми клони мнението.. В крайна сметка ще изгубя не толкова пари, колкото нерви.. но каквото стане

Коментар

Смени колата и си свиркай. Продай тази и колкото вземеш от тази толкова. Накрая като удариш чертата нито ще караш колата , която искаш да караш според очакванията си, нито ще си похарчил за нея колкото ще си очаквал. Накратко -много пари за незадоволителен резултат.В крайна сметка решението е изцяло твое. УСПЕХ

Коментар

Да питам защото и аз от скоро започнах да мисля по този въпрос, а какво става ако ... говоря примерно - ако се смени мотора с 1.6, но продължавам да карам с документите от стария. Съмнявам се като ме спре патрулка да тръгнат да отварят капаци и да гледат номера на мотори .... и то точно някоя 14-15 г кола ... защото разликата в данъка е наистина голяма ,ако и мощноста беше 7-8 пъти по-голяма да, но карал съм и 1.6-ци и чесно казано не са кой знае колко по-пъргави. Пак повтарям не се правя на компетентен и питам може ли да се кара така - не ме яжте с парцалите :D
                    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Теоретично може но на практика не знам, все пак си е на риск.
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

кола

Може да караш ама да не минаваш преглед а само даваш парите и готово да не видат кво има вътре да не те спират а и ако те барнат яка ти душа поне в България № на двигатела се води по добре смени колата .
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Че на прегледа на мен никога не са ми надигали капака
                          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

На практика никой няма да ти гледа мотора, но ако решиш да я продаваш колата става "интересно" ,когато новия собственик отиде в кат с кола с нерегистриран произход двигател. Можеш да караш така ако колата си остава ползвана само от теб. Само да вметна, че данъка на една кола 115 к.с на 5 г , на 8 г и на 14 г е различен. В закона след остаряване на колата данъка пада0-7 г; 7-14 г;над 14г са трите групи . На браво 103 к.с данъка (ако е преди 96) ще е от порядъка на 80-90 лв( в зависимост от мястото от региона) . Мой приятел с бмв 115 к.с плаща 89лв , колата е 92 г.(над 14 г) , аз плащам 126,70 лв за 103 к.с , брава 99 (кола на 12 г- в границата 7-14 г).

Коментар

Дам, това за прехвърлянето после на собственоста ми обясниха, не помня точно но цялата работа беше че се плащала някаква глоба в размер на 20 .. и няколко лева и след това новия собственик продължава с новия данък, ще питам пак, съмнява ме да съм първия. За прегледа също - там само си плащам и знам че повечето го правят. Извинявай колега че ти поомазах темата, предполагам и на теб би ти било от полза.
                              Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                              Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Working...
                              X