Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирачката?!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем със спирачката?!

    Значи колеги, оня ден забелязах, че педала на спирачката ми се втвърдява карайки по нанадолнище с малка скорост (20-30км/ч) на висока предавка (4, 5). при пускане на свободна скорост пак си го има проблема, ма е почти незабележим.За първи път ми направи впечатление преди няколко дена на Богатица (баира от Лозенец към Спартак), втория път на слизане от Витоша (пробвах го нарочно дали пак ще стане) и пак стана... педала се втвърдява и става почти като на спряла кола, в момента в който се мине на пониска предавка си се оправя. Иначе проблеми с спирачките нямам или поне така си мисля? Спира си идеялно при всякакви ситуации... На какво може да се дължи гадния ефект (за задкормилното - ясно )

    #2
    Според мен някъде ти се губи вакуума,който задейства сервото.Може да е спукано,неплътно влязло или извадено маркуче.При мене е истинска паежина от маркучета за вакуум!
    Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.

    Коментар


      #3
      Според мене това или е нормално, или е признак за незначителна утечка на вакуум. При движение на висока предавка, с ниска скорост, оборотите на двигателя стават много ниски. Тогава е нормално сервото да работи по-лошо. Същото най-вероятно става и когато колата е на място и работи на празен ход - разликата е, че тогава не ни трябват спирачки и не забелязваме, че педала е по-твърд отколкото в движение. Все пак е добре да се прегледат вакуумните магистрали и обратното клапанче - то е в Г-образният щуцер на сервоусилвателя.
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

      Коментар


        #4
        и при мен го има този проблем, но според мен е нормално. Но при мен се получава само при под 1000 оборота
        Tofas- Sahin 1.6 карб.

        Коментар


          #5
          Проблема на Типо-то ми е същия.Даже като карам на 2-ра се усеща.Като върна газта и дам пак газ се променя хода на спирачката и съответно се усеща промяна на ефективността.Проблема при мен не е във вакуумните магистрали обаче не ми се разглобява сервото да търся проблема.Ефектът е слабозабележим и не смятам че ще даде отражение а и с ниска скорот си спирам бързо .Може и да е нормално защото на бус-а ми Форд Транзит (дизел) беше много подобно - там пък като спирах по-рязко с здраво натисната спирачка като спра и я пусна се чуваше как двигателят си повишава за момент оборотите и се нормализира - само когато от високи обороти набия рязко спирачката,изключа от скорост ама държа спирачката и като я пусна се получава.Моето Типо е с много слаб мотор (1.1) и може би заради това не достига вакуум за сервото на ниски обороти.Сега като съм на газ обаче проблема го няма - разликата е че мотора работи доста по-добре защото имах проблеми с карбуратора и на по-стабилни обороти на празен ход и аз с това си обеснявам и това,че ефекта вече го няма.
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

          Коментар

          Working...
          X