Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много ли гори тоя дизел?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много ли гори тоя дизел?

Здравейте колеги, от 2 месеца карам фиат пунто JTD, водих я на диагностика, никви проблеми, смених й ока4ването щото беше на парчета, обаче мене не спират да ми се пречуват шумове и да ми се струва , че гори много .Всеки с дизел ми казва "мойта гори 4-5 на 100 ". А мойта кола сяка сутрин минавам 5 км до работа и така цяла седмица я карам все студена ама 7л. нафта не е ли много ?Другите проблеми (който поне аз си мисля, че са проблеми щото ми са пречуват) са : като дам малко пове4е газ на първа и пусна рязко съединитела , се 4ува някво стържене под левия крак точно, така и неможаха да го открият кво е тва. А другия е, като запаля на студено и отворя капака, се чува леко скърцане или тракане то4но в ляво до ремаците, като загрее няма вече, попринцип на 1200-1500 скърца някав ремък , ама ми казаха не са опъвал като на колите едно време ми трябвало да са смени нещо си там.Колеги ако някой е имал подобни проблеми моля да каже, щото от както я взех тая кола немога да спа, много ма кефи, ама ме мъчи, че нещо не е в час... :D1.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Модераторски екип на fiat-bg.org
    Punto JTD
    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Re: Много ли гори тоя дизел?

jimi69 написа:
    Здравейте колеги, от 2 месеца карам фиат пунто JTD, водих я на диагностика, никви проблеми, смених й ока4ването щото беше на парчета, обаче мене не спират да ми се пречуват шумове и да ми се струва , че гори много .Всеки с дизел ми казва "мойта гори 4-5 на 100 ". А мойта кола сяка сутрин минавам 5 км до работа и така цяла седмица я карам все студена ама 7л. нафта не е ли много ?Другите проблеми (който поне аз си мисля, че са проблеми щото ми са пречуват) са : като дам малко пове4е газ на първа и пусна рязко съединитела , се 4ува някво стържене под левия крак точно, така и неможаха да го открият кво е тва. А другия е, като запаля на студено и отворя капака, се чува леко скърцане или тракане то4но в ляво до ремаците, като загрее няма вече, попринцип на 1200-1500 скърца някав ремък , ама ми казаха не са опъвал като на колите едно време ми трябвало да са смени нещо си там.Колеги ако някой е имал подобни проблеми моля да каже, щото от както я взех тая кола немога да спа, много ма кефи, ама ме мъчи, че нещо не е в час... :D1.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Модераторски екип на fiat-bg.org
    Колвга това с разхода ми се струва нормално. Ако минаваш по 5км в едната посока на ден са ти 10 на ден в двете за седмица за 70км...като сложиш, че вероятно я караш на не повече от 4-та предавка студена...мен сега стилото ми показва 10.8 разход...немисля че е ненормално да ти покаже 7-8л/100 при подобни условия...изкарай я някъде извън града карай със 90 на 5-та и после засичай разход... За скърцанията и траканията...това със смяната на "нещо си там" вероятно визират някоя ролка...ти като взе колата смени ли всички ролки и ремъци с нови?! При надежден майстор ли го направи. Похлопването отпред може да е от много неща, но щом носачите са ти ок виж рейката може да има луфт което не е фатално, но... а това за стърженето под съединителя...ми просто не го пускай рязко Пък това дето стържи да не е въртящата се с луда скорост гума по асвалта докато колата се опитва да укроти разбуйствалите се коне изпод капака и да ги вкара в пътя
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Колега, като я взех й смених всички ролки, ремъци, филтри и масла, че и на скоростната кутия, и накрая диагностика на мотора, всичко е ок. Ама тия шумове ме побъркват, особено тва с ускорението, звука не е на въртеж на гуми а на някакво стържене, така ми се струва поне. Останаха ми задните лагери да сменя, и, като я водя на доктор, ще им кажа да ми оправят шумовете. То и колата е с ниско окачване и май сам си набивам филм , че й има нещо, но... майсторите ще кажат А що за разхода, карам я 5-6-7 км и спирам, и на практика само студена я карам. На десплея първа и втора при ускорение ми дава 12 на първа 10 на втора и така пада. Извън градско със 160 показва 6.1 . Но и ти си много прав , че в града е ада за колата, гори повече, износва се и се чупи по бързо.Колега, ако Стилото е дизел, немога да повярвам, че гори 10... може да ги показва ама не вярвам да ги гори... но незнам може всичко, коли и коли на тоя свят.Сутринта видях от долу катализатора бумнах го, то се едно слънчоглед имаше вътре... може и от там да идва някой шум.И искам да споделя - отивам във фиат да ми кажат какъв е проблема на колата, преди да сменя почти цялото окачване, и ми казаха, че предните лагери са строшени , нямам спирачки и съединител (съединител верно няма много много ) След фиат, отивам в Опел сервиз, кадето правят всякви марки коли, и ми показаха направо , че спирачките отпред и отзад са нови, и за смяна са полуоски и тампони на двигателя, и , че лагерите ми са здрави, пред мене ги провериха. А цената спрямо Фиат сервиза беше 200 евро по евтина с 1 година гаранция. Колеги, в България по същия начин ли се опитват даже и от оригиналния сервиз на марката кола ? Тва го казвам, за да не си мислят много хора , че е кой знай колко по добре да идеш във фиат, от колкото в някой сервиз , кадето наистина разбират, и поне цената е малко по поносима.
      Punto JTD
      http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Коя година и с кой мотор ти е Пунтото?

Коментар

Колко очакваш да гори...Имай предвид, че аналогов бензинов мотор по мощност ще ти гори + 2 литра отгоре на такова каране. Относно това за разход 4-5 само ще кажа, че е възможен но не и през този сезон, и не в градско каране.
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

При тези температури и в къс градски цикъл колата ти гори идеално.4-5/100 ще падне извън града в зависимост от скороста на движение.
            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

6.1 с 160 и се оплакваш.Я почети малко повече колега.
              Fiat Tipo
              Corsa b комби !

Коментар

jimi69 написа:
                Всеки с дизел ми казва "мойта гори 4-5 на 100 ".
                Може, лятото на магистралата с 90км/ч. Така че им прати много поздрави. Разхода ти е нормален! Мойта, на тия студове, дава над 8л/100км. И мен работата ми е близо.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                  Може, лятото на магистралата с 90км/ч. Така че им прати много поздрави. Разхода ти е нормален! Мойта, на тия студове, дава над 8л/100км. И мен работата ми е близо.
                  Не съм съгласен с теб колега. Виж в подписа ми докато я карах аз колко е горяла.

Коментар

Този разход койо е написан в подписа с много усилия може да се докара в градско каране.При летни температури,с едва натиснат педал на газта и обороти не повече от 1800-2000.
                    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Зяпам подписа, и гледам че градско зимно време, и твойта кола гори над 8 . Извънградско и магистралата, и на мен ми дава около 6, без разлика зима ли е, лято ли е.Не разбрах за кое не си съгласен. Както казах работата ми е близо, и минавам около 6км, в двете посоки, с две паления. Стрелката въобще не отлепя.Лятото примерно не е така, въпреки късите разстояния. То лятото, и до нула го докарвам, защото ходя с колело, ама това е друга тема.
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Гори толкова, откакто я кара дъщерята - млад шафьор. :D

Коментар

Стига сте спорили за глупости, евро3 е бравото, гори литър и нещо под евро2 браво.От значение е и града, в който се кара.Какво пречи на една пунта мара жтд85 евро3 да гори 6 в града ?Малка кола, леко купе и някакви си 85 к.с.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

naskobg написа:
                            nikolce написа:
                            Не съм съгласен с теб колега. Виж в подписа ми докато я карах аз колко е горяла.
                            подкрепям колегата карам същото браво

Коментар

Емо е прав. Сега се сещам. В Пловдив разхода ми е нисък, но в Стара Загора и на мен ми даде над 8.

Коментар

Working...
                              X