като виждате че се качва прекалено много просто гасите двигателя и докато не отсраните причината за загряването не палите. а иначе за да източиш почти всичко се откача долния маркуч на радиатора при отворен термостат
Не мисля, че като почне много да загрява колата и я угасиш е правилно решение. По правилно е спираш и я оставяш на празен ход да се охлажда. Ако продължи да загрява може да залееш радиатора с вода за да помогнеш, за охлаждането. И ако нищо не помага тогава се гаси. Но загряла кола да я угасиш, може да има доста последствия.
Не мисля, че като почне много да загрява колата и я угасиш е правилно решение. По правилно е спираш и я оставяш на празен ход да се охлажда. Ако продължи да загрява може да залееш радиатора с вода за да помогнеш, за охлаждането. И ако нищо не помага тогава се гаси. Но загряла кола да я угасиш, може да има доста последствия.
Напротив - гасиш веднага! Често при прегряване даже не можеш да я изгасиш - и на изваден ключ мотора продължава да работи.Оставена на място колата загрява повече отколкото в движение.
The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano
Аз съм останал с впечатление, че в "дебелите" книги пише да се остави на място колата на празен ход и перката да работи за да се охлади, а и някой проф. шофьори са ми го казвали, но може и да се бъркам.
Малко е стара темата но въпросния антифриз GP е на промоция в Каулфланд само за 14,99лв за 4л концентрат -60 градуса.Някой друг да има опит с тази синя течност.
Малко е стара темата но въпросния антифриз GP е на промоция в Каулфланд само за 14,99лв за 4л концентрат -60 градуса.Някой друг да има опит с тази синя течност.
Миналата година карах точно с такъв...доколкото помня по миналата също...лично аз като сипя нов антифриз правя няколко обиколки около нас с колата да се раздвижи добре из системата (колата да загрее и да завърти през радиатора доволно)...след това отивам или в сервиз да премерят температурата на замръзване или примерно миналата година си купих един такъв тестер и си я гледах...ако има нужда доливам за да стане поне -30С...ако просто забъркаш една кофа с антифриз на -30 и както казват колегите по-горе не източиш добре системата...то определено си обречен...задължително мерете температурата на замръзване...Ако след доливането температурата е под тази която искам развивам пробката на радиатора и източвам колкото реша...после доливам концентрат докато ме устройва новата температура...
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
За температурата ще го догадим. Но проблема е дали си заслужава този антифриз.Чета на други места ползват червен G12 но моята е на син.И за да премина на червен трябва яка промивка източване.Затова съм се примирил със син.Та метнах го днес този и беше намален от 20лв на 15лв и се чудя дали си струва тази марка.А и автора на темата е патил от замръзване.Но аз не съм привърженик на прекаленото разреждане на антифриза при положение че остава неясно количество в двигателя.
Какъв е проблема да оставиш 50мл в камерата да нощува и ако на сутринта е замръзнал тези въпроси горе стават излишни.
The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano
Коментар