...нито съм доливал нито съм сменял накладки....преди около седмица го забелязах....количеството не е много...избърсах го и от тогава го наблюдавам....днес капачката пак беше мазна но количеството е по малко от първия път....имате ли идея от каде идва това налягане и дали е повод за притеснение...???пак да кажа....не съм доливал така че неможе да е било в повече....сега като отвия капачката нивомера е потопен в маслото около 1 см.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изби ми спирачна течност от капачката на резервоарчето....
Collapse
X
-
ще ти кажа какво съм чувал, не твърдя, че е вярно, за щастие не ми се е случвало. като не се сменя течността и стане супер дърта при по-продължително изпозлване на спирачките тя кипва и се разширява естесвено. трябва да излезе отнякъде, или да блокира колелата от налягането. аз друго обяснение не виждамLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
точно трябва да смениш течността. мен ако питаш направо си я сменяй недей гледа тука из форума, струва 3-4 лв смяната все пак. брат ми е моторист и той ми казва оня ден, че трябвало да си сменя течността, че била стара да не му блокирали спирачките в жегите. де да знам може и да е вярно, той не че отбира нещо от такива неща ама ...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
а течност можеш да си вземеш TUTELA, каквато препоръчват от FIAT :D в Александър Ауто беше 7-8 лева - 0,5 л.цялата система е около 0,7 л.и като обезвъздушаваш, това което вече е било в системата, не го сипвай повторно в казанчетои обезвъздушаването става диагонално предно ляво-задно дясно-предно дясно-задно ляво :D
Коментар
-
Хъм има логика да е така това с кипването обаче никога не съм го виждал или чувал.Възможно е а и предполагам че само това е обеснението защото технологично няма как помпата да изпуска налягане в казанчето и спирачките да работят.То дори е невъзможно помпата колкото и да се строши да прави налягане в казанчето.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар