Колата ми е "Фиат Брава" 1.4 12V и съм на газ. В момента е на 190 000 км. и напоследък забелязвам че започна да губи мощност и да харчи повече. Смених свещи+кабели /BOCSH/, ходих на газ-анализатор но проблема оставa. Дори и на бензин колата не върви добре. Чудя се дали ламбда-сондата ми е за смяна вече. Дайте ми съвет евентуално къде и срещу колко пари мога да я заменя с нова.Благодаря ви предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ламбда-сонда, как да разбера дали е за смяна?
Collapse
X
-
Re: Ламбда-сонда, как да разбера дали е за смяна?
boplam написа:Колата ми е "Фиат Брава" 1.4 12V и съм на газ. В момента е на 190 000 км. и напоследък забелязвам че започна да губи мощност и да харчи повече. Смених свещи+кабели /BOCSH/, ходих на газ-анализатор но проблема оставa. Дори и на бензин колата не върви добре. Чудя се дали ламбда-сондата ми е за смяна вече. Дайте ми съвет евентуално къде и срещу колко пари мога да я заменя с нова.Благодаря ви предварително!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Пддържам Киро на 100%. При работа на Газ ламбдата изобщо не играе роля, а ако има драми с нея ще ти светне индикатора за инжекциона ( с вид на пръскалка).Ако не си сменял скоро мембрани, може да го направиш - струват 20 лв.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:Пддържам Киро на 100%. При работа на Газ ламбдата изобщо не играе роля, а ако има драми с нея ще ти светне индикатора за инжекциона ( с вид на пръскалка).Ако не си сменял скоро мембрани, може да го направиш - струват 20 лв.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Е в тоя случай може и найстина ламбдата да е заминала, но за работата на газ твърдо тя не оказва влияние.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Работата на газ не зависи от ламбда сондата. Разбира се ако не си с газов инжекцион или ламбда контрол на газовата уредба.Работара на бензин не зависи от мембраните на изпарителя.Следователно, или имаш да оправяш две неща, или проблема е нещо общо за газовата и бензиновата система.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Re: Ламбда-сонда, как да разбера дали е за смяна?
boplam написа:Колата ми е "Фиат Брава" 1.4 12V и съм на газ. В момента е на 190 000 км. и напоследък забелязвам че започна да губи мощност и да харчи повече. Смених свещи+кабели /BOCSH/, ходих на газ-анализатор но проблема оставa. Дори и на бензин колата не върви добре. Чудя се дали ламбда-сондата ми е за смяна вече. Дайте ми съвет евентуално къде и срещу колко пари мога да я заменя с нова.Благодаря ви предварително!Carozzeria Touring, Milano
Fiat 124 Touring - моята следваща кола
Коментар
-
zgabrovski написа:ако има драми с нея ще ти светне индикатора за инжекционаBravo 1.6 16v
Коментар
-
chris написа:zgabrovski написа:ако има драми с нея ще ти светне индикатора за инжекционаFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар