Привет колеги, Значи появими ми се следния проблем - оборотите на колата започнаха да се повишават и да падат и то сами както си карам и на празен ход. Това е и на газ и на бензин. След достигане на 5 - 6 хиляди оборота на празен ход в един момент се оправиха и всичко се нормализира. Незнам дали колата загря или някоя клема са намести. Имах проблем със масата на двигателя. Ходих на майстор, но нищо не оправи, та сам си открих проблема. Но това май няма връзка. Мисля, че някой датчик, но не ги знам къде са и колко са. А ламбда сондата я сменях. Колата ми е Фиат Брава 1,4. Благодаря Ви !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обороти - помощ
Collapse
X
-
И аз имам този проблем. Като ускоря рязко и след това като пусна на празен ход оборотите се вдигат до 1300 и се заковават там докато не спре да се движи колата или докато ненатисна газта. Що така се получава не знам?! Ходих на сервиз и ми нищо не ми казаха. Учудиха се! Вдигнаха рамене и толкова. Преди ми се случваше изключително рядко,но на последък (дали има връзка със затоплянето на времето не знам) по-често се случва. Какво може да е?
Коментар
-
blader написа:Зимата го имах тоя проблем, проблема беше по-скоро при загрял двигател и колата се самофорсираше на празен ход. Проблема бе решен след почистване на моторчето за празни обороти :DFIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
FORD C-Max 1.8 TDCi -09г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар