Здравейте Колеги, дано темата ми е в правилния раздел...та проблема е следния при работа на обороти (без значение на бензин/гас) колата през определен интервал (около минута две) променя оборотите към 0 и понякога се мъчи да угаснемодела е Мареа 1,6 16Vще съм ви благодарен ако ми помогнете че да не се лутам много ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем при работа на обороти
Collapse
X
-
Re: Проблем при работа на обороти
maranello написа:Здравейте Колеги, дано темата ми е в правилния раздел...та проблема е следния при работа на обороти (без значение на бензин/гас) колата през определен интервал (около минута две) променя оборотите към 0 и понякога се мъчи да угаснемодела е Мареа 1,6 16Vще съм ви благодарен ако ми помогнете че да не се лутам много ...
-
tarabas
Може да е стъпково моторче, а и също така замърсена дроселова клапа (не знам дали Мареата и Бравото имат)
Коментар
-
Когато си в обороти стъпковото моторче не работи. Въздухът минава през дроселовата клапа която пък се управлява от педала за газта.За какви обороти става въпрос 4-5000? Това винаги ли го прави, при едни и същи обороти ли започва да прави така. Интервалът 2 минути ли е или например 1-4 минути, средно 2. При по-ниските обороти имал ли си някакви проблеми или пък със запалването. Предположенията ми са за проблем с някой датчик - на коляновия вал и на разпределителния вал, евентуално конекторите. Разбира се огледай кабели, бобина, свещи. За да се опитва да гасне може да не и стига горивото, и то при високите обороти където се иска по-голям дебит на бензина. Дебит на бензиновата помпа и налягане на горивото. На рейката на инжекторите има клапан за налягане на горивото, помпата като подаде голямо налягане клапанът се отваря и връща излишното гориво в резервоара. Ако клапанът се отваря на по-ниско налягане може при високи обороти да не достига гориво. Като паднат оборотите количеството на горивото вече е достатъчно и оборотите пак се вдигат. Сменял ли си горивен филтър. Това са само предположения по това което си написал. Все пак като го оправиш пиши каква е била причината че ми стана много интересно. А пък може да помогнеш и на други колеги по тоя начин.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
когато е в обороти (в движение) не мога да усетя че се мъчи да гасне става само когато е на обороти - 0км/h, значи на бензин държи 1000 пада до 850-900 и пак връща, а на газ както си е на 1000 гони 100 и връща пак, НО понякога гасне всичко опира до ходене в сервиз, ясно е че не е за мене Мерси Riki888 за обяснениятакогато я взема ще кажа какво са и сменили и в кое е бил проблема
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар