В единия сервиз ми казват, че изтича фреона, и да отида да си проверя откъде има теч. Отивам във втория, там ми казват че няма теч, но като пусна климатика не се включвал компресора. Защо имам чувството, че ако отида в трети сервиз, проблема ще е също друг Това с компресора някой има ли идея за какво става въпрос, че в официалния сервиз на фиат ми казаха че това може да струва между 30 и 130 лв
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Компресора на климатика
Collapse
X
-
нормално е като включиш климатика да ти паднат малко оборотите на двигателя (на празен ход) стига да ти тръгва компресора така че това дали тръгва можеш и сам да си го провериш - палиш,пускаш климатика и ако ти паднат малко оборотите значи включва компресора (това не значи че работи обаче а само че включва).Незнам за Браво-то ама има едни алфи дето имат датчици и ако няма фреон не включва компресора така че може и двата сервиза да са прави всеки за себе си стига да има такива датчици по системата.Идея нямам ако има къде са обаче.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
-
Аз сега се занимавам с този проблем. И на бравото има датчик - като падне фреона и просто не включва. А освен по оборотите можеш да разбереш дали включва и по една специфично свистене от към вентилатора на парното, като чукнеш леко газта трябва да се чува. И аз днес се връщам от 2ри сервиз и утре пак съм там, тъй че успех!Drive Like HeLL To See HaveN
Коментар
-
Най-лесно се проверява включването на компресора с двама души. Единият седи в колата и натиска копчето със снежинка и някаква степен на вентилатора, както и термостата (на климатроника потенциометъра) за темперетура на наи-студено. При тази процедура се чува явно щракване откъм двигателя. Вторият седи над двигателя и слухти! Ясно се чува ЩРАК, когато електромагният съединител на компресора зацепи.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Да именно и в този момент падат малко оборотите на двигателя.Щракването е много отчетливо даже и доста добре се чува.Аз смао информативно да попитам защото не съм много в час - не трябва ли и някоя от предните перки да се включи като включим климатика и те изобщо за какво са и кога се включват?Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Vladim написа:Вторият седи над двигателя и слухти! Ясно се чува ЩРАК, когато електромагният съединител на компресора зацепи.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Според мен при включване на компресора оборотите се вдигат за секунда и след това се нормализират-дори не е необходимо да включвате вентилатора за купето.При мен има подобен проблем и от време на време компресора не включва-всичко идва от една черна кутийка която се намира под жабката(закрепена е точно до вентилатора на отоплителя/охладителя)и до колкото си спомням беше някакъв антиобледенител(взима информация от датчик който разбира се не се вижда!!!)
Коментар
-
zfa159 написа:Да именно и в този момент падат малко оборотите на двигателя.Щракването е много отчетливо даже и доста добре се чува.Аз смао информативно да попитам защото не съм много в час - не трябва ли и някоя от предните перки да се включи като включим климатика и те изобщо за какво са и кога се включват?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Най-лесно се проверява включването на компресора с двама души. Единият седи в колата и натиска копчето със снежинка и някаква степен на вентилатора, както и термостата (на климатроника потенциометъра) за темперетура на наи-студено. При тази процедура се чува явно щракване откъм двигателя. Вторият седи над двигателя и слухти! Ясно се чува ЩРАК, когато електромагният съединител на компресора зацепи.Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
Ами с бутона се пуска компресора.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
sev написа:Момчил написа:абе хора, мойта кола има само една перка отпед, а е с клима, дали е възможно така да си е оригинално или старият собственик нещо е сменил целия радиоатор ?FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
FORD C-Max 1.8 TDCi -09г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар