Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Май ще сменям радиатор за парното!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Май ще сменям радиатор за парното!

    Здравейте колеги,от няколко дни в краката ми се получава теч от радиаторчето за парното. Теча се получава от уплътнението на самото радиаторче, което е подобно на дунапрен и е от страната на щуцерите. Всички ми казват, че съм за ново, но на мен все още не ми се дават 80 лева. Ако някой има опит с такъв проблем, моля нека сподели. Дали става с лепене или направо да се засилвам да купувам?Благодаря предварително!Поздрави!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

    #2
    Аз преди време лепих радиатор и то не тоя за парното ами хладителния с едно лепило и стана железно.То лепи пластмаса,метал,всичко и не беше скъпо.Обаче не му помня марката.Купих го от Бриколаж и не беше изобщо скъпо - в едно стъклено шишенце с метална капачка и шарен етикет.На капачката има и четчица с която се нанася и вътре е едно зеленикаво на цвят.Лепил съм с него меден радиатор,на типо радиатор (пластмасата отстрани за самото тяло на радиатора) и предполагам че ще ти свърши добра работа.Успех!
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

    Коментар


      #3
      80 лева ще ти искат за работа ,при положение ,че разбирам ,че можеш сам да си го оправиш ,ново е 30 лева .не знам дали ти се прави радиаторче зимата в студа
      фиатче Браво 2.0

      Коментар


        #4
        ако наистина е 30 кинта няма за какво да се занимаваш да го лепиш защото лепилото е 10-тина и я стане я не и колко ще изкара не е ясно.Виж ако беше 80 има смисъл ама иначе колегата е прав че няма.
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

        Коментар


          #5
          пък според мен томазо бърка цифрите. не ми се вярва за 30 лв да го намериш
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

          Коментар


            #6
            На Пунто си го взех за около 40 едва ли бърка цифрите

            Коментар


              #7
              Хайде, ако сам сменяш парното, колега направи някоя снимка! Че по темата никой, нищо и никога не е снимал...
              Frontera Sport, X20SE март 1998

              Коментар


                #8
                Здравейте отново!То ако беше за 40 лева изобщо нямаше да се замислям - така и така съм го разпарчатосал таблото, остават ми 3 болта и радиаторчето ще падне само. Но най-евтиното в Пловдив е турско, медно, което после можели лесно да се лепи (ха ха ха) и струва 75 лева. Писах на hit-ko, но още нямам отговор. 30 лева са за VW да ги е...!Снимки ще направя и ще постна всичко, но няма да е от самото начало - вече съм го поразглобил, а и не е интересно как се развиват видии от таблото!Днес смятам да го сваля и да затворя водния кръг с една мека връзка за бойлер, та да мога да си ползвам колата!И за да използвам темета - за клапата преди вентилатора, която определя окъде ще се взема въздух, отвън или отвътре, не мога да намеря информация! Искам да я оправя и нея, докато имам нерви, но не намерих нищо по въпроса. В момента си виси и се кандилка по средата и взима въздух и отвън и отвътре!Друго което забелязах при ремонта, че липсата на парно при мен се дължеше на разваления клапан, които пуска и спира водата през радиаторчето - беше се счупил на полу-отворено положение и зимата духаше хладно! Мислех да сменям термостат, но се оказа клапа за 20 лева!Поздрави на всички и благодаря! Дано да намеря нещо по-евтино!
                Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                Коментар


                  #9
                  Снимай смяната де Нямаш ли с, какво? Успех и разкажи, как си се справил и, колко лева ти е излезнало!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

                  Коментар


                    #10
                    Като съм готов, ще стиковам темата и ще я пусна като едно цяло!А, последно гадта издиша от херметизацията и ми искат 30 лева да я оправят! Дали да ги давам?
                    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                    Коментар


                      #11
                      Готово!Приятно занимание!http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=6952
                      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                      Коментар


                        #12
                        да не пиша в другата тема само ще кажа че става без да сваляш клапана и таблото с бушоните мойто го сменях преди 2 години,замръзна ми и цялата процедура през зимата ми отне 3 часа

                        Коментар


                          #13
                          Това и аз го разбрах! В последствие! А клапата я свалих, защото ми се стори, че ще е по-удобно и нагледно!
                          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                          Коментар


                            #14
                            Здравейте,При мене се счупи лостчето което управлява клапана за водата към радиатора.Предполагам че то управлява и притока на въздух през радиатора, защото като пусна ръчно водатадуха студено при загрял двигател.Когато се свали радиатора дали има достъп от вътрешна страна до мястото където се държи лостчето?Някой виждал ли е по магазините да се продава такова нещо.Ще съм ви много благодарен за всеки съвет.

                            Коментар


                              #15
                              Здравейте! Значи смених си външния радиатор на Пунтото 1.2 75 к.с. но продължава да ми излиза пара в колата като пусна парното. Значи парата излиза като съм карал дълго време с пуснато копче за охлаждане и след това завъртя да духа топло тогава първия момент започва да излиза пара за много кратко време и миризма. Нямам течове в краката коерто е много интересно дали малкото радиаторче е спукато или тае някъде. Какъв ли е проблема?

                              Коментар

                              Working...
                              X