Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избор на фиат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за избор на фиат

Здравейте,брат ми е решил да си купува кола до около 3000лв.Спрял се е на Фиат Пунто 2000-2002 година. Понеже нищо не разбира, а и аз въобще не съм запознат с качествата и характеристиките на тези фиатки, реших да се допитам до вас Бихте ли предложили конкретем мотор на този модел, който да е здрав, издръжлив и сравнително лесно и евтино да се обслужва Засега съм се спрял на 1.9 JTD, но съм малко резервиран относно италянските дизели....ако има собственици на пунто с такъв мотор, ще се радвам да пишат Поздрави от vwclub.bg

Здравей, Карам Punto от същото поколение, но бензиново 1.2 16V(80 к.с.). Лично бих ти препоръчал по това за което си писъл като критерии по-малкия двигател 1.2 8V(60 к.с), който отговаря на изискванията, които имаш. Не знам от къде идва предубедеността към италианските дизели, но въпросния двигател 1.9 JTD e с достатъчно добър, като двигател и има необходимите качества, смятам че и колегите които карат такива Punto-та ще го потвърдят.Поздрави!
    Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
    Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
    Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
    Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Този двигател е много добър, сам по себе си е вложен в много модели на Фиат, Алфа, Ланча, а в Пунто е с по-малка мощност и дърпа по-малко купе, което е много добре за здравината му, нищо не го товари, а разхода е приличен 4/100 извън гр.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

има ли нещо по специално при JTD то на което трябва да се обърне внимание при огледанякакви слаби места по мотор, скорости, окачване....един вид къде да очаквам подводни камъни

Коментар

Харесваш кола и се свързваш с колегата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=53066и няма да ти се налага да я купуваш на сляпо.Иначе избора ти е добър.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Имах Пунто 1,7 TD-никакви проблеми,приличен разход,лека подръжка-насочил си се правилно ДЕЙСТВАЙ!
            1234567890

Коментар

emzo написа:
              Харесваш кола и се свързваш с колегата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=53066и няма да ти се налага да я купуваш на сляпо.Иначе избора ти е добър.
              точно това исках да попитам, дали имате клубни майстори, които разбират и на които може да се разчита

Коментар

Здравей колега, и добре дошал в форума. И аз сам с пунто 1.9жтд, та искам да кажа, че такава здрава кола досега несъм имал, и даже невярвах преди да си го купя, че ще е толкова здрава. Вече я юркам 90 000км, и досега сам сменил само консумативи(накладки, дискове, ремак, и съединителя) и днес разбрах че ми се е разбил тампона на ск. кутия. От две години само един тампон на ск.кутия и на двигателя 1 тампон и това е. Разхода е мн приличен, и си върви доста добре количката тва е ако има нещо драсни едно ЛС
                Fiat PUNTO 1,9jtd+remap

Коментар

Колеги,дилемата е 1.9 JTD 82 коня и 1.2i бензин 60 коня ....Кое от двете е по-евтино като разходи по поддръжката и има по-малко вродени болести

Коментар

Има едно Браво JTD в Русе се продава ако имах парите веднага го грабвах.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

то хубаво ама аз търся Пунто колкото познати имам с бравота, не са особено доволни

Коментар

K’во да ти кажа колега, аз пък имах Браво и сега си бия главата в стената, защо го продадох.Факт е, че масово Бравотата по автокъщите са гробници, нормално е една такава гробница да прави проблеми.Дето се вика - те са ги погребали вече в Италия, а ние тука ги реанимираме.Е винаги има изккючения де.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Помощ за избор на фиат

Nikkolay написа:
                          Здравейте,брат ми е решил да си купува кола до около 3000лв................................, който да е здрав, издръжлив и сравнително лесно и евтино да се обслужва
                          Пич, за тези пари и изисквания към надежността можеш да се ориентираш към Ауди 80 или Мерцедес 190-ка... Едни от последните истински автомобили, които са произвеждани. Надежни, лесно обслужваеми и горе - долу за 3000-4000лв. Едва ли ще намериш друга кола за тези пари, която да е издръжлива и същевременно евтина за обслужване...Може би са малко грознички модели, но в карйна сметка колата не е предназначена за показване, а да върши работа по възможност без да създава грижи...
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Пич, за тези пари и изисквания към надежността можеш да се ориентираш към Ауди 80 или Мерцедес 190-ка... Едни от последните истински автомобили, които са произвеждани. Надежни, лесно обслужваеми и горе - долу за 3000-4000лв. Едва ли ще намериш друга кола за тези пари, която да е издръжлива и същевременно евтина за обслужване...Може би са малко грознички модели, но в карйна сметка колата не е предназначена за показване, а да върши работа по възможност без да създава грижи...[/quote]Да но 190-та е 190% по-скъпа за подръжка от пунтото,а Аудито дава 80% повече разход,а това за "Едни от последните истински автомобили, които са произвеждани"е малко преувеличено.Пунтото с JTD мотор е много добър избор(мое мнение)
                            FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                            Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

msotiroff написа:
                              Nikkolay написа:
                              Здравейте,брат ми е решил да си купува кола до около 3000лв................................, който да е здрав, издръжлив и сравнително лесно и евтино да се обслужва
                              Пич, за тези пари и изисквания към надежността можеш да се ориентираш към Ауди 80 или Мерцедес 190-ка... Едни от последните истински автомобили, които са произвеждани. Надежни, лесно обслужваеми и горе - долу за 3000-4000лв. Едва ли ще намериш друга кола за тези пари, която да е издръжлива и същевременно евтина за обслужване...Може би са малко грознички модели, но в карйна сметка колата не е предназначена за показване, а да върши работа по възможност без да създава грижи...
                              Абе стига с тея "вечните автомобили". Не ви ли писва като развален грамофон едно и също да приказвате...През 2011 година ще си купуваме кола 1989...пфффф
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                              X