Здравейте,брат ми е решил да си купува кола до около 3000лв.Спрял се е на Фиат Пунто 2000-2002 година. Понеже нищо не разбира, а и аз въобще не съм запознат с качествата и характеристиките на тези фиатки, реших да се допитам до вас Бихте ли предложили конкретем мотор на този модел, който да е здрав, издръжлив и сравнително лесно и евтино да се обслужва Засега съм се спрял на 1.9 JTD, но съм малко резервиран относно италянските дизели....ако има собственици на пунто с такъв мотор, ще се радвам да пишат Поздрави от vwclub.bg
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за избор на фиат
Collapse
X
-
Здравей, Карам Punto от същото поколение, но бензиново 1.2 16V(80 к.с.). Лично бих ти препоръчал по това за което си писъл като критерии по-малкия двигател 1.2 8V(60 к.с), който отговаря на изискванията, които имаш. Не знам от къде идва предубедеността към италианските дизели, но въпросния двигател 1.9 JTD e с достатъчно добър, като двигател и има необходимите качества, смятам че и колегите които карат такива Punto-та ще го потвърдят.Поздрави!Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org/
-
Този двигател е много добър, сам по себе си е вложен в много модели на Фиат, Алфа, Ланча, а в Пунто е с по-малка мощност и дърпа по-малко купе, което е много добре за здравината му, нищо не го товари, а разхода е приличен 4/100 извън гр.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Харесваш кола и се свързваш с колегата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=53066и няма да ти се налага да я купуваш на сляпо.Иначе избора ти е добър.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Харесваш кола и се свързваш с колегата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=53066и няма да ти се налага да я купуваш на сляпо.Иначе избора ти е добър.
Коментар
-
Здравей колега, и добре дошал в форума. И аз сам с пунто 1.9жтд, та искам да кажа, че такава здрава кола досега несъм имал, и даже невярвах преди да си го купя, че ще е толкова здрава. Вече я юркам 90 000км, и досега сам сменил само консумативи(накладки, дискове, ремак, и съединителя) и днес разбрах че ми се е разбил тампона на ск. кутия. От две години само един тампон на ск.кутия и на двигателя 1 тампон и това е. Разхода е мн приличен, и си върви доста добре количката тва е ако има нещо драсни едно ЛСFiat PUNTO 1,9jtd+remap
Коментар
-
K’во да ти кажа колега, аз пък имах Браво и сега си бия главата в стената, защо го продадох.Факт е, че масово Бравотата по автокъщите са гробници, нормално е една такава гробница да прави проблеми.Дето се вика - те са ги погребали вече в Италия, а ние тука ги реанимираме.Е винаги има изккючения де.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Re: Помощ за избор на фиат
Nikkolay написа:Здравейте,брат ми е решил да си купува кола до около 3000лв................................, който да е здрав, издръжлив и сравнително лесно и евтино да се обслужваM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Пич, за тези пари и изисквания към надежността можеш да се ориентираш към Ауди 80 или Мерцедес 190-ка... Едни от последните истински автомобили, които са произвеждани. Надежни, лесно обслужваеми и горе - долу за 3000-4000лв. Едва ли ще намериш друга кола за тези пари, която да е издръжлива и същевременно евтина за обслужване...Може би са малко грознички модели, но в карйна сметка колата не е предназначена за показване, а да върши работа по възможност без да създава грижи...[/quote]Да но 190-та е 190% по-скъпа за подръжка от пунтото,а Аудито дава 80% повече разход,а това за "Едни от последните истински автомобили, които са произвеждани"е малко преувеличено.Пунтото с JTD мотор е много добър избор(мое мнение)
Коментар
-
msotiroff написа:Nikkolay написа:Здравейте,брат ми е решил да си купува кола до около 3000лв................................, който да е здрав, издръжлив и сравнително лесно и евтино да се обслужваex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар