Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов колега с нужда от първи съвети

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Благодаря за думите и съветите на колегите ivailo rachev, curko, ogi28b. Разбрах, защо не мога да намеря "казанче" на климатика! И да - усещам, че след известно каране из града се вдига високо стрелката на температурата, което определено не малко ме притеснява, още повече, че ми се налагат многократни дълги пътувания по 500км! В този ред на мисли, как да "детектвам" евентуалното спиране на вентилатора и може ли да не направи нещо?! Да не вземе да ме остави на средата на Варна - София колата?!

Коментар

Обикновено проблемът е че не тръгва първата степен на вентилатора, а направо втората. Има нужда от проверка и подмяна на дефектиралите части - долу ниско вдясно на корпуса на перката има един мощен резистор, който ограничава перката на първа скорост, когато той изгори или кабелните обувки на кабелите му изгният - веригата прекъсва и първата степен не работи. Стрелката се качва високо нагоре, докато тръгне втората степен. Потърси с търсачката теми за "резистор първа скорост" или нещо подобно, изключително обсъждана тема.

Коментар

Здравей колега и честито за колата със здраве да си я караш.Несъм много светнат по колите но ти препоръчвам да видиш с очите си в кво състояние ти е ремъка защото аз като взех колата моя беше напукан въпереки маркировката.Свали си капака и го виж.Отвий двата шестограма който го държът и го погледни няма да ти отнеме кой знае какво време, защото ако скъса ремък до колкото знам фиатите след 95 нагоре ги правят без защита/незнайно защо/ и да не стане така да събере буталата . А за спирачките ако не можеш да разбереш дали са за смяна или не лятото като позагреят не да загреят /например като се спискаш от балкана/ и при натискане педала потъне повечко от нормалното или одължава спирането ще трябва да ги смениш. От личен опит ти го казвам.На мен така при спускане педала ми потъна повечко одължи спирането и отидох на майстор той ми каза че неса за смяна имало живот/дрън-дрън/ въпреки това ги смених и да ти кажа от тогава нямам такъв проблем. Следи си пласмасите на фаровете на фиатите се пукат пласмасите на фаровете отгоре и влиза вода в тях.А относно казанчето и аз незнам каде се намира, дори и моето.Някой ако знае да каже фиат брава 1.4 12V 96г.

Коментар

bigshefff написа:
          ЗА относно казанчето и аз незнам каде се намира, дори и моето.Някой ако знае да каже фиат брава 1.4 12V 96г.
          Колега, по-горе беше написано вече, че климатиците НЯМАТ казанчета.Какво казанче търсите?!? Домашните ви климатици да не би да имат казанчета?Системата е напълно затворена и херметизирана, фреонът си е вътре в системата. Има си 2 щуцера, към които се свърза СПЕЦИАЛНА АПАРАТУРА, която измерва нивото на фреона и ако е необходимо го допълва. Това се прави САМО в специализиран сервиз.С останалите неща по колата ще свикнеш. Като всяка кола (и жена) - ако се грижиш за нея, ще ти се отблагодари.Моят съвет е все пак с човек, който има представа от нещата, да направите един пълен оглед на колата. На всичко по нея- окачване, ремъци, ролки, шумове, спирачки, съединител и т.н. Ако нямаш такъв познат - във форума има доста хора, които биха могли да ти помогнат - посети някоя от срещите на форума. Другият вариант, който обаче няма да е безплатен, е да си направиш една пълна диагностика на колата в сервиз. Добре е да знаеш състоянието на автомобила, който караш и ако има нещо тръгнало да си заминава, да знаеш какво да очакваш.

Коментар

Ще имам предвид съветите и за вентилатора и за ремъка и за спирачките. Вече навъртях 250км при различни всякакви условия на скорост и атмосфера и от краткия ми 3-годишен опит не усещам нещо притеснително, но май наистина е най - добре една пълна диагностика, защото говорим за сигурност най - вече! А за "казанче" лично аз питах, защото съм виждал на други автомобили такова, външно Но ясно, няма да го търся повече, хах

Коментар

И в този ред на мисли, някой с идея за сервиз в София или Варна, за диагностика, от който е доволен?

Коментар

Working...
              X