Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов колега с нужда от първи съвети

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нов колега с нужда от първи съвети

Здравейте, колеги! Току що си взех Браво, като за първи път се качвам на Фиат. Модела е 97г., 1.6, 16V, 113кс. Предишния собственик каза, че няма нищо за смяна, като масло, филтри и ремък са сменени скоро. Днес покарах 50-тина км и не усетих нещо, което да ме притесни (даже съм приятно изненадан от някои неща), но молбата ми е хора с опит да ми подскажат какво евентуално да следя или проверя, като възможен дефект. Заедно с това - две питания: Съединителя ми е твърд! Предишната ми кола (Фиеста) беше с много по - мек. Не че няма да свикна с новия, просто - това нормално ли е за Браво - то? Педала на спирачката го усещам една идея "хлътнал" - на старата кола беше доста по твърд пък той. Тук има ли проблем или и това е нормално! Благодаря предварително!

Re: Нов колега с нужда от първи съвети

Absolut написа:
    Здравейте, колеги! Току що си взех Браво, като за първи път се качвам на Фиат. Модела е 97г., 1.6, 16V, 113кс. Предишния собственик каза, че няма нищо за смяна, като масло, филтри и ремък са сменени скоро. Днес покарах 50-тина км и не усетих нещо, което да ме притесни (даже съм приятно изненадан от някои неща), но молбата ми е хора с опит да ми подскажат какво евентуално да следя или проверя, като възможен дефект. Заедно с това - две питания: Съединителя ми е твърд! Предишната ми кола (Фиеста) беше с много по - мек. Не че няма да свикна с новия, просто - това нормално ли е за Браво - то? Педала на спирачката го усещам една идея "хлътнал" - на старата кола беше доста по твърд пък той. Тук има ли проблем или и това е нормално! Благодаря предварително!
    Първо честито.Да си я караш със здраве.1.6 16v е точно 103 к.с.,а за другите неща горе-долу са нормални.

Коментар

Честито, колега, щом върви колата и не прави проблеми си я карай без да се притесняваш. Ако не спира добре, е възможно да има нужда от обезвъздушаване, но ако спира нормално не пипай нищо. Щом е сменял човека ремъци и каквото там, не се натиквай да сменяш и ти, просто си кай колата със здраве
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

За всеки случай бих проверил състоянието на ремъците.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

особено на ангренажа и ролките му, че ако се скъса става манджа с грозде

Коментар

Re: Нов колега с нужда от първи съвети

Absolut написа:
            Заедно с това - две питания: Съединителя ми е твърд! Предишната ми кола (Фиеста) беше с много по - мек. Не че няма да свикна с новия, просто - това нормално ли е за Браво - то? Педала на спирачката го усещам една идея "хлътнал" - на старата кола беше доста по твърд пък той. Тук има ли проблем или и това е нормално! Благодаря предварително!
            Да колега и аз така като се качих на фиата го забелязах това. съединителя е сравнително по-твърд от на останалите, но за сметка на това пък спирачката и газта са по-меки. Така са си направени. Не мисля че е лошо просто въпрос на свикване. Да ти е честита и по-малко влизания в сервиз!!! Относно "хлътналостта" на спирачката знам че съединителя и спирачката трябва да са на едно ниво. Моя съединител го натягах че е пред смяна и сега педала е малко по-нагоре от спирачката. да не би и при теб да е имало такава интервенция
            Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
            Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Благодаря на всички! И на вас, нека колите създават възможно най - малко грижи.Ремъка и ролките са сменени преди 4000км, има специално отбелязване на това на самия двигател.Съединителя и спирачката в стационарно положение са на едно ниво, но при натиск на спирачката, усещам малък луфт от натискането до зацепването. Може би по - скоро е въпрос на особености на Браво - то, като цяло? Друго - установих (опипом), ръб на дисковете - може би 1.5мм (от страна) - дали е необходимо да сменям дисковете?103 кс би следвало да е, така четах и аз, но човека каза, че била с пълна инжекция (на тъблото действително има индикатор за такава) и за това били 113?! Е, няма да правим проблем за 10 коня, след като "идвам" от 75 А, още нещо - не мога да видя резервоарчето на климатика?! Има такъв, работи, пробвах го, не е за пълнене в момента, ама все пак къде да го търся - може би някъде по - надолу?

Коментар

Absolut написа:
                103 кс би следвало да е, така четах и аз, но човека каза, че била с пълна инжекция (на тъблото действително има индикатор за такава) и за това били 113?!
                Тоз човек е бил много навътре с колите и затова така ти е казал да знаеш Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 . То по принцип 1,6 103кс пак си е пълна инжекция ама карай, в талона какво ти пише. Да не се окаже и там да са измислили нещо от сорта на 113кс и да плащаш по голям данък .

Коментар

Absolut написа:
                  Благодаря на всички! И на вас, нека колите създават възможно най - малко грижи.Ремъка и ролките са сменени преди 4000км, има специално отбелязване на това на самия двигател.Съединителя и спирачката в стационарно положение са на едно ниво, но при натиск на спирачката, усещам малък луфт от натискането до зацепването. Може би по - скоро е въпрос на особености на Браво - то, като цяло? Друго - установих (опипом), ръб на дисковете - може би 1.5мм (от страна) - дали е необходимо да сменям дисковете?103 кс би следвало да е, така четах и аз, но човека каза, че била с пълна инжекция (на тъблото действително има индикатор за такава) и за това били 113?! Е, няма да правим проблем за 10 коня, след като "идвам" от 75 А, още нещо - не мога да видя резервоарчето на климатика?! Има такъв, работи, пробвах го, не е за пълнене в момента, ама все пак къде да го търся - може би някъде по - надолу?
                  Колега лично аз дисковете ги сменям като стигнат до положение в което като сложа 1лв на него и стои. Просто имам опит със счупен диск на типото и повече не ми се рискува. Относно климатика!? Незнам какво казанче търсиш отиди при майстор за климатици да го инспектира и зареди. Аз на пролет ще водя стилото да го преглеждат, че ми дава 0 налягане на системата. на този дето ти е разправял там за разни спринцофки и инжекции и 113 кончета му кажи да отвори ето това http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Bravo/Brava . 113PS е 1.8 16волта...
                  Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                  BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                  BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Ха ха, ок де, 103кс., няма проблеми Другото да е наред

Коментар

Здравей колега,със здраве да си караш количката и само да те радва.аз също карам 1,6 16v,но аз кола с по-мек съединител не съм карал до сега,а съм карал различни коли,нямам си на представа какво може да е,но моя е много мек както и спирачката и газта са меки.За кончетата явно е разбирал доста човечеца и моята е 1,6 16v пълна инжекция ама е 90 коня
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Здравей колега!.Със здраве да си караш дълги и безаварийни километри придобивката :D.Аз като карач на такова самолетче те съветвам да хвърляш по едно око на стрелката на температурата.Клемите на резистора на вентилатора имат навика да нагарят и в един весел момент стрелката се озовава на червеното, защото вентилатора не е заработил.Мойта така се опита да направи, хубаво че ч я хванах преди червеното.Имай едно на ум, поне докато не свикнеш с нея.С времето ще почнеш да я усещаш кога тръгва и спира вентилатора.Иначе се приготви за разни разскърцвания по салона, ако сега не ги чуваш, много вероятно е след време да почнат да се обаждат пластмаси, но това не е проблем-музиката една идея > :D

Коментар

Колега, честито, със здраве да си караш колата и много радост да ти носи. Както се грижиш за нея така ще ти се отблагодарява.А пък казанче за климатика няма. Системата е херметично затворена. Има един радиатор отпред, точно пред радиатора с антифриз. Този радиатор охлажда фреона. Имаш още един радиатор в купето, не може да се види без разглобяване, намира се в центъра под таблото с уредите. През него минава въздухът, охлажда се и ти прави прохлада през лятото. Диагностика на климатика се прави само в сервиз понеже трябва апаратура.За дисковете - допустимото износване е около 1 мм ръб, има го в сервизното описание, в Download секцията на форума. Ако решиш че са за смяна - сменяш ги като дойде време за нови накладки.
                          Bravo 1.6 / 16

Коментар

Спирачен диск се мери с шублер на няколко места, отчита се най-малкият размер, недейте така само "на око" с опипване на ръба. Сигурен съм, че няма такова сервизно ръководство, в което да пише "1 мм ръб". Няма значение колко е дебел ръбът и каква монета може да стои на него. Има си допустим минимум, под който дискът е хубаво да се замени максимално бързо, но не че не може да се кара още 5-10 000 км. Само че трябва да се избягват резки спирания. Обикновено има малка вдлъбнатина на спирачната повърхност, която показва минимума, докато е видима, подобно на грайфера на гумите, където има подобен тип белег, а също може да е щамповано на страничната повърхност на диска число, което показва минималната дебелина в мм.

Коментар

И аз се чудех къде на типото ми е казанчето за фреона.

Коментар

Working...
                              X