Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за джанти ,браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за джанти ,браво

Здравейте колеги някой компетентен по въпроса ще се изкаже ли ? Интересува ме дали следния размер джанти ще има проблеми на моето браво 1.6 96’ ,джантите са 16’’ ЕТ35 7J ? И евентуално какви размери гуми ще мога да им намърдам ?

Със ЕТ35 няма да имаш проблеми , 7J също не е много Твойте гуми са 205/45/16 (може и 195/45/16) Ти от 14 цола направо на 16 ли скочи :P
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
      Със ЕТ35 няма да имаш проблеми , 7J също не е много Твойте гуми са 205/45/16 (може и 195/45/16) Ти от 14 цола направо на 16 ли скочи :P
      все още не съм но се надявам другата седмица да съм на е това

Коментар

Готини джантори си избрал :P Ако не си ги купил на лято ще ти продам 15-ките, че аз ще минавам на 17 цола

Коментар

някой по запознат да каже с какъв размер гуми може да влезе 16-ката ? 205/55/ или 215/*?

Коментар

За да нямаш отклонение в измерването разстояние/скорост според калкулатора и държиш да е 215 трябва ти размер 215/40/16, но ти това си го знаеш .
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Може би още на 205, трябва да е на 40, след като оригиналният размер е 185/60/14, понеже на Мареа са 185/65/14, 195/55/15, 205/45/16, значи на Бравото - с една идея по-ниски.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Вчера изрично си погледнах размера на гумите на 16" за бравата 205/45/16 не опират никъде и изглеждат доста добре 205/40/16 ще е още по-ниско и предполагам ще се отрази на носачите и на самите джанти... хвърли един поглед в гаража ми ако искаш и други снимки мога да ти пратя да видиш, че този размер гума за 16" на брава/о е най-подходящ
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                  Вчера изрично си погледнах размера на гумите на 16" за бравата 205/45/16 не опират никъде и изглеждат доста добре 205/40/16 ще е още по-ниско и предполагам ще се отрази на носачите и на самите джанти... хвърли един поглед в гаража ми ако искаш и други снимки мога да ти пратя да видиш, че този размер гума за 16" на брава/о е най-подходящ
                  гледах ги мн добра стойка от пред вариантите са 195 или 205 а за отзад 205 или 215 идеи за височина отпред и отзад ?

Коментар

отзиви за тези капли ? дали ще седят добре на фиата ?

Коментар

durex_a написа:
                      kiselo написа:
                      гледах ги мн добра стойка от пред вариантите са 195 или 205 а за отзад 205 или 215 идеи за височина отпред и отзад ?
                      За отзАД мисля че и по-големи ще паснат, но имай в предвид аз със тези гуми и джанти и като кача 4-5 човека в колата през неравностите отзад ми опираха...рядко, но...ако са ти слегнали пружините или са ти слаби амортисьорите може и по-често да е...става дума за 205/45/16 при 215 предполагам ще е често...
                      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Аз лично съм с 4x100 междуболтово, ама не ти препоръчвам да слагаш такива джанти ама ти си знаеш най-добре ... И точно за този модел съм на 99% сигурен, че няма да ти станат без да разпробиваш дупките на джантите, защото един приятел има същия модел на пасата си и искаше да ги слага на типото и не ставаха ...

Коментар

Добре ако сложи гума 215 и отпреде какъв е проблема ... аз не мисля че ще опират ... дори и да закача на завоите с малък фланец ще заспи.
                          Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                          Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

svetli4a написа:
                            Добре ако сложи гума 215 и отпреде какъв е проблема ... аз не мисля че ще опират ... дори и да закача на завоите с малък фланец ще заспи.
                            не не от пред 195 или 205 а отзад 205 или 215 : ))

Коментар

Като искаш да слагаш такива широки гуми гледай джантите ти да са поне 7J, иначе има опастност да ти стоят като балони :D 205, 215 гуми стоят перфектно на 7J джанти ... Също така като купуваш джанти им гледай теглото щото е 1.6 все пак ... Аз като сложих 17-ка само за проба и видимо осетих, че колата стана тромава , казвам ти го от опит, а ти си прецени сам Успех

Коментар

Working...
                              X