Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Профилактична смяна на водна помпа?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Профилактична смяна на водна помпа?

    Колеги,Планирам да сменя всички ремъци и ролки на колата от подписа - профилактично.Има ли смисъл едновременно с тях да сменям профилактично водна помпа или нещо друго критично за функционирането на двигателя. Вече съм сменил дебитомер и термостат.Колата е на 142000 км (или поне пише). Имам желание да я покарам още 3-4 год. Благодаря!
    Fiat Marea 2,4 JTD HLX '00

    #2
    Според мен няма нужда да се сменя профилактично водна помпа, освен ако не е дала някакви признаци, че е тръгнала да се скапва, още повече че фабричното е винаги по-добро. На моите коли никога не съм сменял профилактично, а ги карам поне по 4 години.
    FIAT PUNTO 1.7 TD
    CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

    Коментар


      #3
      И аз съм с оригиналната още.. бяхме тръгнали да я махаме като правех един ремонт, ама и счупихме едното ухо и се отказахме
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

      Коментар


        #4
        Щом е здрава не я пипай. Освен ако не купиш оригинална за маса пари. Тя не си отива изведнъж, така че си карай спокойно.(освен ако не превърти ) Аз не бих я сменял просто така, профилактично.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

        Коментар


          #5
          Моята си отиде изведнъж... Сутринта тръгвам за работа, спирам на магазина и после неще да запали, защото нямаше антифриз и изпарителя беше замръзнал Щом работи, не я сменяй!
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

          Коментар

          Working...
          X