Здравейте,значи питането ми е следното, ще купувам кола,която принципно е с бургаска регистрация,а аз съм от софия. Колата се продава тук в София от представителите на марката,но големият талон е в Бургас. Самата кола в момента е с изтекла гражданска и технически. От фирмата ми обясниха,че в понеделник като преведа остатъка от парите /днес дадох капаро и подписахме предварителн договор за покупка продажба/,след като ги получат в Бургас от там ще пратят талона и ще ми е прехвърлят на мое име за 1-2,казаха ми че в сряда да очаквам да ходя да си я получавам. Въпросът ми е,тя след като е с бургаски номера,аз преди да и направя гражданска и технически дефакто няма как да си я взема от там / те технически там на място ще си направят предполагам и гражданската/...но ето тук вече ми идва въпроса - на талоните за /ГО и Техническия/ ще се запише примерно бургаският номер,аз като искам да си го сменя със софийски каква е процедурата?! В малко дилема съм,понеже без ГО и технически немога да я закарам до КАТ/не,че не мога де,но ако ме спрат? / Малко дълго и сложно стана,но в общи линии въпросът е - Може ли при положение,че направя ГО и Технически на колата с бургаска рег., след това да ги сменя със софййска и ГО-то и техническия да си важат.Благодаря за търпението на които сте издържали да изчетете всичко
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко въпроси относо прехвърляне...
Collapse
X
-
Може.В КАТ като регистрираш колата на твое име,отзад на талона за прегледа трябва да ти ударят печат и да запишат новия номер.Положението при теб е все едно да си купиш кола с оставаща примерно 7м гражданска и преглед .За всеки случай си носи копие на договора за покупко продажба,на него пише старите номера.(става въпрос след като си я регистрирал,ако недай си боже попаднеш на заядливи катаджии)
-
За ГО най-вероятно ще трябва да ходиш в офис на фирмата.Аз не сменях номера но отидох в офиса, където беше правена ГО на предишния собственик и ми направиха анекс с новите данни.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар