Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задната чистачка не работи Браво!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задната чистачка не работи Браво!

Имам следния проблем от 2 дни спря да ми работи задната чистачка ! Като я врътна се чува някакво измъчено бръмчене отзад ама самата чистачка и не помръдва! Пробвам да я мръдна с ръка ама изобщо не отлепя, все едно нещо и държи контра. Незнам дали се е счупила или някой се е опитвал да ми я оттърга ама така е кофти. Споделете ако някой е имал подобен проблем да знам какво да правя!Мерси!
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Влиза вода между оста на чистачката и пластмасовата втулка от корпуса на мотора. Оста ръждясва и се заклинва в пластмасата. Трябва да се разглоби, почисти, смаже и изолира в горната част така, че да не влиза вода.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: Задната чистачка не работи Браво!

Mitko написа:
      rustson написа:
      Имам следния проблем от 2 дни спря да ми работи задната чистачка ! Като я врътна се чува някакво измъчено бръмчене отзад ама самата чистачка и не помръдва! Пробвам да я мръдна с ръка ама изобщо не отлепя, все едно нещо и държи контра. Незнам дали се е счупила или някой се е опитвал да ми я оттърга ама така е кофти. Споделете ако някой е имал подобен проблем да знам какво да правя!Мерси!
      Често на тия коли им умира моторчето на задната чистачка. Може да се разглобява и поправя.
      Кой може да ми оправи моторчето? Имам и трети стоп за ремонт.

Коментар

в сервиз надали ще се хване някой да го оправи!

Коментар

rustson написа:
          в сервиз надали ще се хване някой да го оправи!
          Ами да, опитах в сервиз, но ме отсвиркаха.

Коментар

Ами като всички останали - взимаш отверките та пред блока!Или пък ела на някоя среща за взаимопомощ, все ще помогнем някак си!
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Четвъртък 19:00 на ветрило ?

Коментар

Там малко е проблемно мястото за ремонти, по скоро неделята на Сточна Гара...Като за начало може да развиеш рамото на чистачката - за целта се отстранява малкото пластмасово капаче, после отвътре има гайка, която се развива. След това внимателно с широка отверка напъваш и рамото излиза. После напръскай остта с WD-40 , като може да и "помогнеш" да развърти с клещи, като преди това пускаш чистачката за да хванеш посоката в която да развъртиш....Навремето така си оправих задната чистачка на пунтото, беше клеясала здраво след шест месеца без да се пуска.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
                X