Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЛУФТ В ВОЛАНА НА ФИАТ ПУНТО ELX

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ЛУФТ В ВОЛАНА НА ФИАТ ПУНТО ELX

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ИМАМ СЛЕДНИЯ ПРОБЛЕМ!ОТ КАКТО СЪМ КУПИЛ ФИАТ-А ИМА ЕДНО ТРАКАНЕ ВЪТРЕ В САМОТО КОРМИЛО А ХОДОВАТА ЧАСТ Е ИЗПРАВНА!ИСКАМ ДА ВИ ПООПИТАМ НЯКОЙ ИМАЛ ЛИ Е ТОЗИ ПРОБЛЕМ И ОТ КАКВО МОЖЕ ДА ТРАКА ТАКА,ЗАЩОТО Е НАИСТИНА МНОГО ДРАЗНЕЩО!ЦЕЛИЯТ ВОЛАН МИ ИГРАЕ В РЪЦЕТЕ БОЛТА КАТО ГО ГЛЕДАМ Е СТЕГНАТ ДА НЯМА НЯКОЙ ЛАГЕР? НА САМИЯ ВОЛАН? АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА ДАДЕ СЪВЕТ КАКВО ДА ПРАВЯ ПРЕДИ ДА СЪМ РЕШИЛ ДА РАЗВИЯ БОЛТА! ИМА ЛИ СИ ЧАЛЪМИ НА РАЗГЛОБЯВАНЕ?БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!

аиде помагаите де никой ли не е компетентен тука?

Коментар

здрасти.аз също имам този проблем.и аз не знам как да го оправя.разглобявах го 1 път и стигнах до една ос в която има 2 лагера,и до там.не посмях да продалжа,защото не знам как се сменят лагерите вътре/2 на брой/.трака все едно е желязо в желязо.

Коментар

това тракане е подлуждащо но тези дни трябва да се престраша и да сваля кормилото може би луфта идва от тези 2 лагера както казваш! Но все пак ако имах под рака и схема още по-лесно ще ми е!гледах да не е от механизъма за чупене на волана не е от него,там всичко е изрядно!надолу нищо не трака проверено е всичко! може би кормилото самото гнездо да се е разбило

Коментар

еми аз достигнах до тези два лагера и съм сигурен,че е от тях.друго няма какво да е.имам чуството,че има някакав луфт в тези лагери.и не знам как се продават по отделно ли или заедно незнам.ако пък се продават поотделно не знам как се сменяват.ако достигнеш до някакав резултат пиши моляте за да направя и аз нешто по вупроса.

Коментар

Видях ги водят се Лагер кормилен прът по 13 лв са в AXM AUTO

Коментар

при мен проблема е почти решен! За мое съжаление шлиците на кормилото са износени както и самата ос на която се захваща!живот и здраве като се поопарича ще го оправя сменям цялата ос с 2-та лагера пък за кормилото ще мисля как да го пооправя.
              Прикачени файлове

Коментар

а само 2-та лагера могат ли да се избият или се смениа всичко?нещо не ми е ясно как става точно.не знам как се избиват тези лагери.аз мисля да взема да си намеря цялата част втора употреба.

Коментар

Не се избиват, а по скоро се махат. Процедурата ми я обясни един приятел онзи ден и каза, че не е много сложна. Лагерите се оплътняват чрез гума и се изваждали, като се подпъхне отвертка.
                  Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

при мене проблема ще се реши когато намеря някакъв начин или пособ да притегна още кормилото към оста временно понеже и на 2-те интересно на полвината са износени шлиците! ще помогнете ли с идея как да го обера този луфт!?колеги....?

Коментар

АЙДЕ ДЕ НИКОЙ ЛИ НЕ МОЖЕ ПОНЕ СЪВЕТ ДА ДАДЕ!?!?МАЛКО ПОМОЩ ЗА ТОВА СЪМ В ТОЗИ ФОРУМ

Коментар

колега пробваи с някаква по - голяма шайба ако е необходимо сложи и две , ако ли не се опитаи с някаква ламаринка или с нещо да обереш луфта

Коментар

благодаря колега и аз това си мислех да сложа една притискаща шайба за да го обеера поне още малко !

Коментар

може да се опиташ да сложиш малко парченце ламаринка кадето са шлиците и след това да сложиш още една шайба

Коментар

Колега, знам че за тези луфтове става с алуминиево или медно фолио. Късмет
                              FIAT Punto 1.2 16v /85

Коментар

Working...
                              X