Днес напълних климатика на Браво-то. Глътна 640 грама фреон според машинката."Майсторът" каза, че според неговата джаджа има теч в "ниското налягане при таблото". Да отида в импас56 да го оправят.Някой знае ли какво значи това на лаишки език ?Фактически в момента имам работещ климатик, но този каза, че може и да не изкара лятото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евентуално проблем с климатика ?
Collapse
X
-
Re: Евентуално проблем с климатика ?
oduh написа:Днес напълних климатика на Браво-то. Глътна 640 грама фреон според машинката."Майсторът" каза, че според неговата джаджа има теч в "ниското налягане при таблото". Да отида в импас56 да го оправят.Някой знае ли какво значи това на лаишки език ?Фактически в момента имам работещ климатик, но този каза, че може и да не изкара лятото.
-
"джаджата" е един уред с 6-7 бутона и 3-4 манометъра. Голямо е колкото половин автомат за кафе (тези с монетките).Напълни го, защото аз го накарах. (Дали съм сбъркал ще кажа след месец-два.)Като пуснах климатика докато беше закачен на системата, налягането в единия манометър падна доста.Тогава той пусна тази реплика за "теч в ниското налягане при таблото".Търсих в howstuffworks за автоклиматици, но не намерих и затова се надявах тук някой да преведе.Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
oduh написа:...Като пуснах климатика докато беше закачен на системата, налягането в единия манометър падна доста.Тогава той пусна тази реплика за "теч в ниското налягане при таблото"...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Втори ден не спирам климатика, чува се от време на време едно пфффффсс (повече ф, отколкото с).Все едно амортисьор сгъваш/разгъваш.Както си карам и пфффссс, после пак след 10-20 секунди ... но много глухо ...Явно има проблем пущината ... Някой да е срещал подобно нещо ?Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
Ами пълних на шипченски проход в една автомивка-сервиз-магазин-кръчма за 10стотинки на грам.Просто реших да видя как е с машина и дали ще покаже нещо, защото го подозирах климатика, че не бачка като хората.Предния път пълних при един хладилен сервиз, от задната врата директно през бутилката. Тогава пак за 600 грама ми взеха под 40лв ... ама си беше нелагално лекоFiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
oduh написа:...Аз зареждам само екологично чист фреон Е340 (или нещо такова)......Предния път пълних при един хладилен сервиз, от задната врата директно през бутилката...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар