Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капачка за масло - каква и откъде

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Капачка за масло - каква и откъде

Здравейте колеги,Малко предистория. След като на първата смяна на масло, ми бе "открадната"(волно или неволно) въпросната капачка в сервиза на Ауто италия, си закупих нова от техния магазин. Тя представлява по-скоро една тапа. Та новата протече на 3-я месец. Сложих един допълнителен пръстен и така изкара до сега - 3год. Вече омаслява.От АХМ ми предлагат на Пирели за 2.80лв. Нищо пари е, но не ми се сменя всеки месец. Дайте съвети моля.Благодаря.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Мислил ли си да потърсиш оригинална (дори да е втора употреба) от автоморга. Можеш спокойно да прецениш дали е пробита и е омаслявала по двигателя от който ще я вземеш.

Коментар

кола

Ми няма начин 2.5 нали все нещо трябва да сложиш а иначе не трябва да излиза маслоновата не е чак толкова хлабава и аз съм си купувал от там и ми е ранаред
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами незнам. Оригиналната с колата за 1г. не беше пуснала нищо, ама неостана по-дълго при мен

Коментар

tarabas написа:
          Мислил ли си да потърсиш оригинална (дори да е втора употреба) от автоморга. Можеш спокойно да прецениш дали е пробита и е омаслявала по двигателя от който ще я вземеш.
          Мислил съм го, но малко или много се опичат. Затова засега съм го отхвърлил този вариант.

Коментар

Чудя се, какво толкова може да му има на капака? Четох, тук таме, че и на хора с по-старите пунта омасляват капачките(тапите). Минават ми и идеи да присадя ново гърло, с капачка и резба.

Коментар

Взех от Александър Ауто една за 4лв, пък ще видим.

Коментар

Оказа се, много смешен проблема. Интересното, е че нито аз, нито в Ауто Италия, нито пък мои приатели, които са гледали колата не са го забелязали. Ами вчера вадя старата тапа и я огледах внимателно. Направи впечатление, че на определени места там където трябва да уплътнява е доста наранена. Прекарах пръст по тези места на капака и почти се порязах. Капака знаете, че е алуминиева отливка. Не знам там ли е бил леяка, но не беше изобщо зачистено, като при всяко поставяне на тапата(и вадене) тя се дялка направо. Напъхах един парцал и го махнах ръба. Първоначално се ядосах много, защото пропуските по колата от страна на производителя вече станаха доста. После ми мина, тенекии, много важно. Но е така, малките камъчета преобръщат каруцата - много хора ще останат с лошо впечатление за двигателя заради такива дреболии. На мен ми отне 5мин. да го махна ръба, като после съм чистил и стружките. Колко ще отнеме това в завода, на още немонтиран капак? Според мен съвсем малко. Ето някои пропуски по автомобила от както е при мен.1. Дефектен клапан на разширителния съд.2. На предпазната кора(метална) под ДВГ и падна изключително бързо боята. Пребоядисах я и сега е добре 3год. вече.3. Оригиналните накладки се разкърцаха и ги смених още на около 25 000км. Предни и Задни. 4. Водачите на задните спирачни апарати, почти нямаха смазка. Абе направо си нямаха на едното колело.5. На водната помпа протече пръстена, през който влиза металната тръба в нея. Като я разглобих, се оказа, че тръбата е сложена на криво и цилиндричният пръстен е смачкан. Пак заводска грешка.има още.Всичко съм отремонтирал сам, след което не съм имал проблем с тези неща. Но концерна ФИАТ, много много ме разочарова вече.

Коментар

Working...
                X