Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за болтове на главини/дискове на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за болтове на главини/дискове на Браво

Здравейте колеги!Купих си лети джанти 4х98, 15-ки, но не влизат тъй като болтовете, държащи барабаните/дисковете за главините им пречат.Питах в 1 сервиз за гуми и ми казаха, че може да карам и без тия болтове.Въпросът ми е възможно ли е да се кара без тях и това може ли да причини някакви повреди.
    Renault Modus 1.2 16v 2006
    Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

Тези болтове са фиксиращи да не се размества диска, барабана спрямо главината като свалиш джантата. Но има и много коли които нямат такива поначало, тъй че не би трябвало да е проблем без тях.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

аз карам без тия болтове и няма никакъв проблем
      фиат мареа 103 понита
      спринтер 122 понита
      пасат с 90 умрели понита

Коментар

и аз съм без тях стана 2 години и кусур вече.

Коментар

Ами това са само технологично сложени там болтове, за да не се размества диска/барабана спрямо главината докато се монтира джантата. След като се монтира тя и се затегнат четерите болта - всякакви техни функции отпадат. С други думи - може и без тях.

Коментар

махаи ги смело и си слагаи джантите и при мен така се получи с джантите вече 80к няма ядове

Коментар

Представи си как е сглобката там и сам ще си отговориш дали може да има проблем Дискът остава стиснат между джантата и главината.

Коментар

И аз съм ги махнал фиксаторите,въпреки че джантите ми имат място за тях,но при проба на други ги махнах и не съм ги свалял.(покажи какви джанти си си купил)
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

Джантите ги взех от колегата от Пловдив racer.gt - Enzo H 6.5 J ET38.Сложих само едната за проба и не съм снимал колата.Ще ги сложа като мине зимата, че ме е страх да не ги окривя пък и смятам че се кара по-лесно с 14-ки летни отколкото с 15-ки :D

Коментар

Ето ги и джантите
                    Прикачени файлове

Коментар

Working...
                    X