Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1.8 - странен проблем с двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареа 1.8 - странен проблем с двигателя

Проблема ми е следния: При по дълги пътувания (около час и повече) при пълно натоварване на двигателя (най-често при изпреварване) от ауспуха започва да пуши зверски. При отнемане на газта нещата се нормализират. Вчера се качвах на Беклемето, знаете прохода е стръмничък, та там почти през цялото време препушваше. Странното за мен е че това не се проявява при по кратки пътувания. Преди седмица пробвах следното: След като се прибрах от работа с колата (около 10-12 мин), я оставих да работи час и нещо на място и след това я напънах като за последно - рязко ускорение на първа до четвърта предавки докато изключи ограничителя на 6500 об/мин. , и така три или четири пъти, но от пушек нямаше и помен. Когато забелязах проблема за пръв път си помислих че се е продухала гарнитурата на главата. Взех нова гарнитура и оставих колата на майстор. На другия ден човека ми звъни и ми звъни и ми вика - нищо и няма на колата от работи, карах я, никакъв проблем няма. Въпреки всичко настоях да я отвори, да се види главата права ли е, сменяна ли е гарнитурата скоро, като се надявах проблема да излезе наяве. Единственото което се видя беше че има много нагар при валовете, т.е. карано е със старо масло. Не споменах че при изкачването на Беклемето ми изгори поне 300 гр. масло, иначе като се кара леко изобщо не го пипа. Та явно колата е карана с този проблем дълго време, и само е доливано масло. Нов внос е от Италия, мотора е бензинов, нямам газова уредба. Ако някой знае за какво става дума нека сподели.
    Fiat Marea Weekend 1.8 HLX
    Renault Safrane 2.0 16V

Това ,което споделяш ме кара да си представя ,че може да имаш частично запушване в системата а при високи обороти маслото е с по-голям дебит и не може да се оттече.Щом си видял нагар вътре то го има и по теснините.Провери когато припуши дали главата не е пълна с масло.Гумичките на клапаните може би пропускат.
    Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.

Коментар

Working...
    X