Привет колеги.Моля тези който са на ти с манюалите и ЕПЕР да ми помогнат .Имам Marea 1.6 на която рейката и тече.Намерих рейка от Bravo 1.6.Mоля да ми кажете дали са съвметими с др. думи дали ще стане тази от Bravo на моята кола?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвместимост на рейките-Bravo Marea 1.6
Collapse
X
-
Етикети: –
-
lithrone
Alex_RT написа:До колкото съм запознат има разлика на рейките само при 5 цилиндровите мотори. Рейките би трябвало да са съвместими.
Коментар
-
Аз съм сменявал рейка три пъти. Това, което съм намирал като втора употреба е 100% еднакво с моята (1.8 ). Веднъж попаднах на различна, и тя наистина беше от петак. В това отношение по горното твърдение мисля, че е вярно. Колкото до въпроса ти, аз също твърдя, че рейките от всички 4-цилиндрови мотори на Фиат Браво/а/Мареа са еднакви като геометрия. Обаче има хидравлични помпи с различно налягане. Това е доказано. Въпроса е дали в карантиите на рейките за различните помпи има разлика. Тук не се наемам да отговарям.
Коментар
-
u_bo
Осем вида са рейките.biricata написа:И на мен ми предстои смяна на рейката и ме интересува съвместимостта между моделите и ако колегата не възразява да добавя към въпроса му съвместимост на годината на производствоПрикачени файлове
Коментар
-
u_bo
biricata написа:Много бре... То минаха близо 2 години от както я смених. Мойта е 96г. а взех от 98г.и стана, но гледам че са 2 модела за 1.6 та явно съм я уцелил
Коментар
-
lithrone
Браво Брава и Мареа ползват абсолютно еднакви като форма и размери рейки.Разлика има в ходовете.Къс ход на петаците и дизелите и дълъг на всички останали. Разликите в усилията надали ще ги усетите, но ги има. Като се сменя рейка от друг мотор е редно и помпата да се смени. Въпреки това, сме слагали рейка от 1.2 16В на HGT и освен, че на тясна улица вече прави една маневра за обратен, нищо друго не се забелязва(воланът не е по-мек).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар