Здравеите колеги, надявам се в близките месеци да си загупя едно Фиатче насочил съм се към браво, тук идва и 1-ят ми въпрос с с какъв двигател да бъде... като се има впредвит , че съм младо момче на 20 години и искам нещо по спортно.Спрял съм се на два двигателя Бензинов 1.8 16ж (113к.с) и 1.9 JTD (105к.с)Бих искал да ми кажете според вас кое е по добрия вариант и защоП.П мой приятел кара 1.8 16в и аз съм го карал и много ми допада , за жалост момчето доста често почна да се оплаква че се нещо му се разваля но както и да е, по принцип до сега съм карал само бензинови коли и върху дизел нямам никакви наблюдения и по принцип предпочитам 1.8 16в-ката но чета много мнение че жтд също е пъргаво и доста по икономично 7-8/100 за разлика от 1.8 10/11/12/100
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса за браво
Collapse
X
-
ако ти е първа кола не се хвърляй на мощна не е добре.Вземи си 1.4 и си карай спокоино да се научиш как се изпреварва със ’’слаба’’ кола и как се кара по внимателно още докато си ’’пресен’’На мен първата ми кола беше 74коня и все пак вървеше прилично, най-много се радвам, че се научих как се изпреварва с малко коне-по трудно е но се учиш, научих се да спирам с калпави спирачки да завивам с нестабилна кола и разбира се, нейзбежното птп беше леко и не ми стуваше никакви пари защото беше ефтинка колицата.Мисля че е по добре като за първа кола да си вземеш нещо по слабо и по нисък клас от фиата и да ти мине мерака за състезания и след като понатрупаш опит около 1 година си вземи нещо над 100 коня.Колкото и да си разумен като имаш 113коня в краката няма начин да не настъпваш, поне понатрупай навици и след това си вземи нещо мощно за да ти е приятно шофирането.Иначе JTD forever това е супер моторКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Ако искаш зимата да "умираш от студ" и да наливаш газ в резервоара си вземи JTD.Иначе може да зареждаш газ ако си вземеш 1.8Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Ако искаш зимата да "умираш от студ" и да наливаш газ в резервоара си вземи JTD.Иначе може да зареждаш газ ако си вземеш 1.8Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Вземи си 1.4 и си карай спокоино да се научиш как се изпреварва със ’’слаба’’ кола и как се кара по внимателно още докато си ’’пресен’’Stefanaki написа:Ако искаш зимата да "умираш от студ" и да наливаш газ в резервоара си вземи JTD.Иначе може да зареждаш газ ако си вземеш 1.8Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
благодаря за отговорите първо да уточна, че няма да ми е първа кола 1 година карах VW ПОЛО много си ме кефеше, но го продадох така и незнам защо вече 1 година нямам кола карам от време на време на бащата колата която е на газ и съм много отрицателно настроен. затова и не клоня много към бензинката защото ще ми харчи в пъти поваче от нафтата а газ не искам да слагам.Вчера за първи път се возих в jtd чипнато и доста ми хареса как върви. Понеже и в бензинката съм се возил,даже съм я карал, и си мисля че дизела ще ми е по добре... по мощна, по икономична.. ддз
Коментар
-
Stefanaki написа:Ако искаш зимата да "умираш от студ" и да наливаш газ в резервоара си вземи JTD.Иначе може да зареждаш газ ако си вземеш 1.8F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Stefanaki написа:Ако искаш зимата да "умираш от студ" и да наливаш газ в резервоара си вземи JTD.Иначе може да зареждаш газ ако си вземеш 1.8КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
stefaka222 написа:Абе как бе нали им казват ПЕЕЧКИИ на дизелите как от печка може да умреш от студ Бензинката иска повечко обороти за да върви, а JTD си върви супер след 2000 оборота все пак е турбо.НО!!! много трудно ще се намери читав комон рейл аз търсих 2 месеца ’’’печка’’’ и все боклуци намирах или прекалено скъпи и си взех ’’бензинова резачка’’Колите са 2 вида с нафта и бензин или хибриди с батерий, т"ва газта е измислена само за запалки и газови котлони хич си нее работа да ти е на колата мани бегай.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар