Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няколко въпроса за браво

Здравеите колеги, надявам се в близките месеци да си загупя едно Фиатче насочил съм се към браво, тук идва и 1-ят ми въпрос с с какъв двигател да бъде... като се има впредвит , че съм младо момче на 20 години и искам нещо по спортно.Спрял съм се на два двигателя Бензинов 1.8 16ж (113к.с) и 1.9 JTD (105к.с)Бих искал да ми кажете според вас кое е по добрия вариант и защоП.П мой приятел кара 1.8 16в и аз съм го карал и много ми допада , за жалост момчето доста често почна да се оплаква че се нещо му се разваля но както и да е, по принцип до сега съм карал само бензинови коли и върху дизел нямам никакви наблюдения и по принцип предпочитам 1.8 16в-ката но чета много мнение че жтд също е пъргаво и доста по икономично 7-8/100 за разлика от 1.8 10/11/12/100

Залагам на JTD колега. Да не говорим, че разходът не е 7-8, а е 5-6.

Коментар

naskobg написа:
      Залагам на JTD колега. Да не говорим, че разходът не е 7-8, а е 5-6.
      :D jtd задължително

Коментар

От дизела ще останеш по доволен.Най-зависи на какъв екземпляр ще попаднеш.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

ако ти е първа кола не се хвърляй на мощна не е добре.Вземи си 1.4 и си карай спокоино да се научиш как се изпреварва със ’’слаба’’ кола и как се кара по внимателно още докато си ’’пресен’’На мен първата ми кола беше 74коня и все пак вървеше прилично, най-много се радвам, че се научих как се изпреварва с малко коне-по трудно е но се учиш, научих се да спирам с калпави спирачки да завивам с нестабилна кола и разбира се, нейзбежното птп беше леко и не ми стуваше никакви пари защото беше ефтинка колицата.Мисля че е по добре като за първа кола да си вземеш нещо по слабо и по нисък клас от фиата и да ти мине мерака за състезания и след като понатрупаш опит около 1 година си вземи нещо над 100 коня.Колкото и да си разумен като имаш 113коня в краката няма начин да не настъпваш, поне понатрупай навици и след това си вземи нещо мощно за да ти е приятно шофирането.Иначе JTD forever това е супер мотор
          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Гледай да е запазена и вземи 105 коня дизел върви като бензин но е по икономичен и градско и извън градско .А относно ремонтите няма стара кола която да не се чупи па каквато и марка да е тя.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Ако искаш зимата да "умираш от студ" и да наливаш газ в резервоара си вземи JTD.Иначе може да зареждаш газ ако си вземеш 1.8
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                Ако искаш зимата да "умираш от студ" и да наливаш газ в резервоара си вземи JTD.Иначе може да зареждаш газ ако си вземеш 1.8
                Страшен пост колега, направо ме разби.До автора на темата вземай бензин/газ/метан/ или каквато и да е разновидност на бенза, не ти трябва дизел. Муден е, не загрява, сипваме газ/бензин/метан в резервоара да не замръзва нафтата, се проблеми . А бензина к’во палиш, все горял малко, все си на бензиностанцията, ама да не ти пука, щото както запалиш и имаш парно след 1 мин
                Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Вземи си 1.4 и си карай спокоино да се научиш как се изпреварва със ’’слаба’’ кола и как се кара по внимателно още докато си ’’пресен’’
                  Баси тръпката,да изпреварвам голям тир и да се моля на боговете да се прибера навреме за да не се блъсна в отсрещно идващата кола.Наистина тръпката е голяма и съм я изпитвал около 15-20 пъти. То не е казано,че колата като е по-мощна и трябва да се кара постоянно бързо ! Ама си е хубаво да имаш малко кончета в запас като ти се наложи да изпреварваш. То и с 50 коня кола можеш да се утрепеш ...
                  Stefanaki написа:
                  Тук също не съм съгласен.Едва ли всеки си налива в резервоара газ ... По темата.Вземи си 1.9 JTD.Двигателят е здрав,разхода дори при ръчкане е добър,има добра мощност и не на последно място няма да се занимаваш с газ ! П.П Дори да не ти стига вървежа сток,винаги може да се чипне. :P
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

благодаря за отговорите първо да уточна, че няма да ми е първа кола 1 година карах VW ПОЛО много си ме кефеше, но го продадох така и незнам защо вече 1 година нямам кола карам от време на време на бащата колата която е на газ и съм много отрицателно настроен. затова и не клоня много към бензинката защото ще ми харчи в пъти поваче от нафтата а газ не искам да слагам.Вчера за първи път се возих в jtd чипнато и доста ми хареса как върви. Понеже и в бензинката съм се возил,даже съм я карал, и си мисля че дизела ще ми е по добре... по мощна, по икономична.. ддз

Коментар

Stefanaki написа:
                      Стефанаки, аз като ощипан нафтаджия, искам да ти уточня нещо, по-скоро 2 неща:1. Оплакванията са за бавно достигаща работна темпаратура на двигателя ! Никой не е казал, че в купето е студ !!! Има разлика между двете неща !2. Аз газ не съм наливал, няма и да налея, нямам и проблем. Това че на персона Х колата не е изрядна, не значи, че всички страдаме от фактор Х.Толкоз от мен.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Stefanaki написа:
                        Абе как бе нали им казват ПЕЕЧКИИ на дизелите как от печка може да умреш от студ Бензинката иска повечко обороти за да върви, а JTD си върви супер след 2000 оборота все пак е турбо.НО!!! много трудно ще се намери читав комон рейл аз търсих 2 месеца ’’’печка’’’ и все боклуци намирах или прекалено скъпи и си взех ’’бензинова резачка’’Колите са 2 вида с нафта и бензин или хибриди с батерий, т"ва газта е измислена само за запалки и газови котлони хич си нее работа да ти е на колата мани бегай.
                        КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

stefaka222 написа:
                          Абе как бе нали им казват ПЕЕЧКИИ на дизелите как от печка може да умреш от студ Бензинката иска повечко обороти за да върви, а JTD си върви супер след 2000 оборота все пак е турбо.НО!!! много трудно ще се намери читав комон рейл аз търсих 2 месеца ’’’печка’’’ и все боклуци намирах или прекалено скъпи и си взех ’’бензинова резачка’’Колите са 2 вида с нафта и бензин или хибриди с батерий, т"ва газта е измислена само за запалки и газови котлони хич си нее работа да ти е на колата мани бегай.
                          Колега, карал ли си JTD и колко? Виждам, че изказваш компетентно мнение. Аз имам JTD 100 и трябва да ти кажа, че нищо от написаното от теб по този въпрос не е вярно.

Коментар

Аз имам въпрос: възможно ли е намирането на сравнително добро ЖТД за цена под 3к лева? Примерно за 2400-2700.(тази информация може да помогне и на колегата искащ съвет).

Коментар

еми аз толко мога и да отделя.. наи много 3000лв за кола

Коментар

Working...
                              X