Здравейте, колеги! Имам проблем с въпросното Пунто. Двигателят тресе доста...На празен ход се усеща едно притрисане, като пропускане на такт, а при подаване на газ, особено към 2000 об. едно мощно разстърсване, което се усеща чак вътре на скоростния лост...Сменени са вс. консумативи, ремъка е зацепен с оригинални пети и индикатор.Кабели и свещи - нови.Бобини - проверени чрез замяна.Налягане бензин - проверено.Инжектори също - визуално еднаква, добре разпрашена струя.Многократно вързване към Visa - грешки няма - данните изглеждат ОК.Главата е разглобена, проверена, повдигачи почистени, клапани припаснати...Тампоните - проверени - 2-та предни сменени с оригинални.Стъпков мотор и др. клапа - почистени и проверени.Ефект от горните действия - никакъв!Карах я в няколко сервиза - вдигат рамене...Не могат да разберат какво е...Ще се радвам да споделите, ако имате някакви идеи...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за Пунто 1 1.2 16V...
Collapse
X
-
Изведнъж ли започна това притирсане , тези всички интервенции всичките едновременно ли са направени. Кога забеляза проблема? Според мен не лошо да прегледаш пак ангренажа, какво е състоянието на газо-разпределителния механизъм? Дори и 1 зъб да има промяна , става салата работата на мотора. От неправилно зацепване колата ми нямаше мощност и в крайна сметка се оказа прескочил по 1 зъб на двете колела на разпр. валове.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Мотора може да тресе и от по голяма разлика в компресията на различните цилиндри. измери му компресията. Вала гледал ли си го да не е износен?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар