Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предпазна ламарина на изпускателния колектор(тръбите) БРАВА

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предпазна ламарина на изпускателния колектор(тръбите) БРАВА

Днес свалих някаква предпазна ламарина мисля че е, но реално погледнато не виждам много смисъл от нея, а я свалих понеже на ниски обороти много дрънчи и ме дразни, ако някой знае дали може да стане някакъв проблем да каже предполагам че е сложена да пази от топлина ама тя колко ще пази незнам ето и снимки
    Прикачени файлове

Има смисъл от тази ламарина. Пази доста. Монтирай я здраво и по-добре си я остави.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Колега можеш ли малко по-подробно да разкажеш как я свали тая ламарина. Как и къде точно е захваната. Отгоре на двигателя ли се сваля или трябва да си на канал, отдолу под двигателя. И на мен ми дрънка от време на време, гледах някакви болтове обаче са ръждиви и като не знам къде са захванати не смея да ги напъна. А пък за ламарината - мисля че трябва да си е там. Защото като се нагряват тръбите на ауспуха, те нагряват ламарината, тя има голяма площ и се охлажда от въздуха. Така предпазва тръбите и маркучите да не се нагряват от тръбите на ауспуха.
      Bravo 1.6 / 16

Коментар

Хмм...вече една година карам без нея,махнах я защото беше на едно ухо и дрънчеше.Нищо обезпокоително до сега ......а и непомня къде я "прибрах" Yellow_Flash_Colorz_PDT_23
        MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
        ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

нищо не нагряват тръбите напълно излишна е, махайте я да не ви дрънка тръбите изобщо не излъчват няква голяма температура а иначе се държи на 4 болта с глави 10мм ако имаш гедоре става и без канал само тоя болт до алтернатора малко шибано става ако не тръгне или канал или махаш предна дясна гума и се вреш под колата да развиваш аз няма да я слагам напълно безопасно е и без нея

Коментар

Аз не съм съгласен. Ако искате си я махайте, колите са си ваши. После да не се чудите, че има проблеми по някои близки места. Тази ламарина спира на 100% инфрачервените лъчи и не е случайна. А това, че не виждате с просто око какво става е друг въпрос. При автомобилите, където всичко е изтискано за икономии, е така ще си сложат ненужен детайл, как мислите! Дори от лубрикантите пестят, и слагат все по-евтини. На пандата знаете ли колко е сложен този детайл? Не съм виждал автомобил без това при катализатора - не само италиански.

Коментар

И аз съм на мнението на колегата Danchojn. За без нищо тая ламарина няма да седи там.
              Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
              Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

по принцип има логика да не е сложена просто така да е там, но тя не е на катализатора, а на тръбите, които изобщо нищо не нагряват, а иначе аз съм махнал поне още 2-3 такива ламаринки който само пречат и са напълно излишни Побългаряване му е майката :D :D

Коментар

Еми нямам думи просто. На мойта дори и по купето има залепени отражатели на инфрачервените лъчи. Гледай само да не махаш около резервоара, подобни детайли, че когато се сетиш ще е вече късно, недай си боже. (И за какво беше темата? Да се похвалиш, че си ги свалил? Така и така не взимаш под внимание съветите.

Коментар

някой колега да не си махне и мотора че бил излишен (всичко си има роля , ако нямаше то не би било поставено там) решенията са си ваши , както и колите от които демонтирате , но по добре се замислете каква е функцията на нещо преди да го махнете защото било безполезно

Коментар

и каква му е функцията да има там ламарина абсолютно излизшна е

Коментар

щом казваш

Коментар

ами незнам днес карах колата и като спрях си беше загряла нормално и тръбите за парното излъчваха повече топлина отколкото двете тръби излизащи от колектора на който се държи въпросната ламарина ще се опитам да я направя да не дрънчи, но ако продължава я махам пак

Коментар

Ако тая ламарина е ненужна Италианците нямаше да я сложата напълно в техен стил ,че ти не усещат разлика с и без нея не значи че тя не изпълнява никаква функция .Като например да пази маркучите и частите около нея от прегряване и да им удължава многократно живота.
                            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Преди десетина дни сменяхме лагер на компресора на климатика на Бравото. Попитах момчето, което го прави, дали може една такава подобна "ламарина" да се махне, щото пречи при някои ремонти, а за свалянето й трябва да се откача и компресора. Отговорът беше, че (в моя случай) предпазва компресора на климатика от топлината на колекторните тръби. Оставих я.И абсолютно съм съгласен с Danchojn. По колите ни ненужни неща НЯМА. Производителят ще е първият, който ще махне нещо, което е ненужно, само и само да му излезе по-евтина колата.

Коментар

Working...
                              X