аз съм със Шампион също и то такива специално за фиатове. Имам предвид размера...25 лв са н са супер. До красно село ги купих в един магзин за италианки. Има и друг магазин ако те интересува мога да ти кажа адреса
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чистачки ?
Collapse
X
-
Вчера си взех чистачки за Punto-веца, някакви ELSTAR, италиански. Ходих до Александър ауто, щото са ми на 200 м. от офиса. Оказа се, че размерите по каталог за Punto-то (176) са 605мм за лявото перо и 400 мм за дясното, цена 21 лв. Отивам на паркинга, монтирам ги и кво става - двте пера се застъпват с около цантиметър, при слизането надолу голямата чистачка натиска малката и я криви. Връщам се в магазина да ги сменя. На единия от продавачите още щом извади перата от кутия му направи впечатление, че едното е прекалено дълго, измериха го с ролетка и излезе 62 см, а иначе на кутията си пише: код 6140 = Fiat Punto 1993 >, 605/400. Добре де, разсеяли са се италианците и са бутнали квото е имало под ръка в кутията, взимам друг комплект, проверен на място за дължината, тръгвам да слагам чистачките и surpise again - четри различни накрайника (два допълнителни), от които нито един не пасва на рамената - четри различни за комплект чистачки??? Трябваше да сваля накрайниците от старите чистачки за да монтирам новите.Накрая ги пуснах - дългата чистачка (чисто нова) оставя воден филм по джама, който после става на едни ивици и много лошо се вижда. Сега съм си пак със старите и ме е яд че не си взех Шампион от Мосю Бриколаж. По празниците ходих да си взема четки от там и имаше - 2х58см за 19 лв, за късото перо можех да взема някакви от 2-3 лв. (нали покрива едва към 20-тина процента от площта на предния прозорец) и така да имам два комплекта.Почвам да си мисля, че вече нито търговеца, нито цената може да е гаранция за качество.2.4 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар