За много години, колеги ! Искам да ви попитам за съвети за моят проблем възникнал наскоро, а именно: значи от около 2 месеца губя антифриз някъде на около 14-15 дни доливам около 300мл. търсих течове но не открих освен една разхлабена скоба която я смених, но не е от това. По сериозното от тогава досегае че на 3 пъти ми се случва като си карам и изведнъж колата заглъхва прекъсва и гасне. След това поне една две минути няма палене след което винаги пали, но почва да работи на два или три цилиндъра няма мощност прекъсва и след около 4-5 минути нещата изчезват и се оправя т.е все едно се е намокрило нещо вътре и е изсъхнало, но какво и дали това има общо с изчезването на антифриза незнам. Маслото го следя редовно и няма покачване. Просто това е пълна мистерия за мен лично. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Временно прекъсване на ДВГ -то
Collapse
X
-
Re: Временно прекъсване на ДВГ -то
Harzulov написа:За много години, колеги ! Искам да ви попитам за съвети за моят проблем възникнал наскоро, а именно: значи от около 2 месеца губя антифриз някъде на около 14-15 дни доливам около 300мл. търсих течове но не открих освен една разхлабена скоба която я смених, но не е от това. По сериозното от тогава досегае че на 3 пъти ми се случва като си карам и изведнъж колата заглъхва прекъсва и гасне. След това поне една две минути няма палене след което винаги пали, но почва да работи на два или три цилиндъра няма мощност прекъсва и след около 4-5 минути нещата изчезват и се оправя т.е все едно се е намокрило нещо вътре и е изсъхнало, но какво и дали това има общо с изчезването на антифриза незнам. Маслото го следя редовно и няма покачване. Просто това е пълна мистерия за мен лично. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
-
Harzulov написа:Еми незнам какво имаш в предвид с надуване на маркучи, но парно си имам постоянно и е силно, а къркорене като че ли има след като загася двигателя или по скоро е някакъв шум от казанчето за антифриза.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Дано да е зацапана капачка на разширителния съд. Ама пък да гасне от нея!?Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
svetljotod написа:Губенето на антифриз при положение че няма течове и не ги смесва с маслото, от къде може да се получава е единият въпрос в случая според мен!!Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
Здравейте отново значи от днес направих следното след като колата загря напълно на 90 градуса:1. Парното при празен ход на колата е същото като при движение - горещо и силно2. Двата маркуча на радиатора бяха доста меки и лесни за мачкане.3. В казанчето за антифриз нямаше бълбукане нито се виждаха мехурчета.4. При отваряне на капачката тя съвсем леко изцъска и после я избърсах защото имаше малко налепи по нея.5. Бял пушек просто в момента не мога да различа да пуши то постоянно си е бял в тоя студ Просто незнам какво да гледам вече.Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99
Коментар
-
Harzulov написа:Здравейте отново значи от днес направих следното след като колата загря напълно на 90 градуса:1. Парното при празен ход на колата е същото като при движение - горещо и силно2. Двата маркуча на радиатора бяха доста меки и лесни за мачкане.3. В казанчето за антифриз нямаше бълбукане нито се виждаха мехурчета.4. При отваряне на капачката тя съвсем леко изцъска и после я избърсах защото имаше малко налепи по нея.5. Бял пушек просто в момента не мога да различа да пуши то постоянно си е бял в тоя студ Просто незнам какво да гледам вече.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
svetljotod написа:cokata_23 и това за какъв период от време и километри ти се случи с мотора, защото колегата пише, че от 2 месеца губи антифриз?Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
Ако антифриза изтича върху топло място, водата се изпарява и ако не е от новите с етилен гликол, трудно ще се види къде е. Според мен е теч, но не много голям щом при отваряне на капачката има леко изсъскване. Освен това, спокойно може да губи и от самият клапан на капачката, ако отваря прекалено рано. Той е предпазен и би следвало да работи само при нужда, но с годините пружинката омеква и работи постоянно.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар