Колеги решил съм да си взема не скъп динамометричен ключ е така да има, тои неще ни хляб ни сол От тези ми думи разбирате че няма да се ползва профи и я му се наложи да го извадя в годината веднъж я не. Така че това не оправдава инвестиция в скъпи маркови ключове от по 200 лева и на горе. Търси се нещо в диапазона до 100 лева като изключвам онея дето са със стрелка и разчитат на огъването на рамото. Аз съм виждал некви китаци по 55 лева , и още някви по 75, ама колко може да се разчита на такова чудо не знам. Мисля че на Топмастер има за около 100 лв. Също така ключа мисля че трябва да е в границите от 10 до към 180/200нютона. Кажете кои какъв ползва и от кои е доволен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Динамометричен ключ, идеи?
Collapse
X
-
И мен ме мъчи подобен проблем.ето какво намерих за теб опитай с този втора употреба ако се откажеш или е продаден пиши.http://www.offroad-bulgaria.com/show...es=3850&type=tFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
ключове
Ива различни цени сигурно и качеството е различно Зависи за кво ще се ползва .http://www.zimber.bg/index.php?optio...=19&Itemid=183
Коментар
-
Торнадо благодаря за линковете, възползваи се от обявата ако искаш макар че е от 23 октомври едвали е още актуална, аз предпочитам да ми е тука на местна почва че искам да го видя така на живо кво мяса и как е изработен Набелязал съм 2-3 магазина и догодина ще мина да видя какво предлагат. Търся с малки начални единици че да става и за стягане на по дребни гаики и болтове по алуминиевите части на двигателя Почвам да ставам перфекционист е бати до сега само на усет съм ги стягал и съм нямал ядове ама нема се излагаме я Между другото линка на ключаря дето води към тея ключве на FORCE е много добро предложение аз имам няколко инструмента на тая марка и съм много доволен и от тресчотките и от камъните.п.п. Такааа след кратка справка с таблицата за сила на затягане на болтове и гаики по колата установявам че малко съм се изсилил с ключа, демек масовите болтове и гаики се стягат от 9 до към 40-50 нютона, само някои на по възлови места стигат едва до 100 , а болта на шаибата на вала 177, не си струва да купувма ключ дето покрива тея 177 нютона там и на ръка да го стегна до откат няма кво да му стане, ключа е важен за по крехките места, затова се насочвам към такъв дето покрива диапазона от 10 до към 100+ нютона, за съжамление маи избора на тоя диапазон е никъвПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
lubo_Y10 написа:Нафтовите глави се стqгат до към то 20-25 к ниутонаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар