Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

неприятна миризма в купето-от климатика?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

неприятна миризма в купето-от климатика?

Аз сигурно известно време ще съм като фабрика за въпроси, но нали вече си подкарах Бравото и то се почна Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Сега вече сериозно - това ми е първата кола с климатик и да си призная изобщо не съм наясно с него. То едно на ръка, че явно ще трябва да се пълни, че не духа много студено, но в купето има една особена, неприятна миризма, подобно на мухъл, плесен, нещо такова застояло от влага. Приятели, които карат коли с климатик ми казаха, че вероятно е от гъбите, които се развивали от влагата и конденза в тръбите?!? Споменаха и за спей-чета, с които се пръска за дезинфекция и нещо като профилактика, но да питам вършат ли работа, ако някой вече е опитвал?П.С. Само да кажа, че видимо няма причина за тази миризма, защото количката е почти като нова Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 и не откривам причинител на "аромата"
    Bravo 1.6/16V ... и на газ

провери поленовия филтърпо принцип от климатика има специфична миризма, но при теб явно не е това
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да, да - пази се да не хванеш легионерска болест! Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Най-често причината е влажен/мокър/мръсен поленов филтър. Понеже някъде в друга тема мярнах, че само си го
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

[quote:b2866bc104="Pecho"]Да, да - пази се да не хванеш легионерска болест! Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Най-често причината е влажен/мокър/мръсен поленов филтър. Понеже някъде в друга тема мярнах, че само си го

Коментар

по книжка - на 20 000 км или 1 година

Коментар

sev написа:
            по книжка - на 20 000 км или 1 година
            Както винаги - точен и изчерпателен Благодаря

Коментар

Mitko написа:
              Новия филтър е бял като чаршаф, ако твоя изглежда сив или тъмно сив е за смяна.
              Ооооо, ясно. Все още е нещо средно между бяло и сиво, но все пак не е като в реклама за пране Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 И един по-скоро тъп въпрос - като си купувам нов, достатъчно ли ще е да кажа за каква кола е или и друго трябва? Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Коментар

отиваш в някой от тези магазинибул. "Ал. Стамболийски" 155, точно до канала - тел. 920 01 81;"T&N" car ул. "Оборище" 95,близо до "Черковна" тел. 943 48 74, Кр.село 8504405;"Александър Ауто" бул. "В. Левски" 101 - тел. 983 51 79, магазинн 9831374;казваш каква ти е колата и те си знаятцената е в рамките на 12-15 левав www.kanex.bg имат филтри производство на Delphi, но цената е 22 лева

Коментар

Чакайте сега да се разберем за тоя филтър.Моят лъщи от всякъде и е черен на цвят с някакви работи от плат.А тоя боклук за 10-15 лв е някаква хартиена имитация на филтъра.Моят е с метална рамка отстрани а хартиеният няма и рамка дори.Купих си и аз такъв боклук и после отидох и го смених за заден тампон на носача с доплашане разбира се.Не вярвам миризмата да е от филтъра защото и при мене я има а филтъра мирише на новичко

Коментар

Аз дококолкото съм запознат с климатиците и по специално с автоклиматиците знам, че изискват да се спазват няколко обикновенни и прости правила при употребата му!Нещото което съм чул за избягването на гъбите и лошите миризми е никога след работа на климатика,да не се спира вентилацията преди да е изключен самият климатик!Нужни били само няколко мига преди да спреш силата на "духането" е да изключиш самият климатик и да поработи така малко!Това било едно от нещата, които трябва д станат като "тик" при използването на климатика!Успех!

Коментар

Филтър

И аз имах такава миризма в купето а филтъра беше като нов.След смяната му-с оригинален разбира се въздухът е като в планината.хаха

Коментар

sev написа:
                        отиваш в някой от тези магазинибул. "Ал. Стамболийски" 155, точно до канала - тел. 920 01 81;"T&N" car ул. "Оборище" 95,близо до "Черковна" тел. 943 48 74, Кр.село 8504405;"Александър Ауто" бул. "В. Левски" 101 - тел. 983 51 79, магазинн 9831374;казваш каква ти е колата и те си знаятцената е в рамките на 12-15 левав www.kanex.bg имат филтри производство на Delphi, но цената е 22 лева
                        Много благодаря Yellow_Flash_Colorz_PDT_15

Коментар

rymbym написа:
                          Аз дококолкото съм запознат с климатиците и по специално с автоклиматиците знам, че изискват да се спазват няколко обикновенни и прости правила при употребата му!Нещото което съм чул за избягването на гъбите и лошите миризми е никога след работа на климатика,да не се спира вентилацията преди да е изключен самият климатик!Нужни били само няколко мига преди да спреш силата на "духането" е да изключиш самият климатик и да поработи така малко!Това било едно от нещата, които трябва д станат като "тик" при използването на климатика!Успех!
                          Това е добър съвет и мисля, че няма да ми е трудно да го правя, ама знам ли италианеца, който е карал колата преди мен как го е експлоатирал Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 П.С. Колеги, аз днес си закупих от въпросните спрейчета и където успях и се сетих добре напръсках, пък да видим какъв ще е резултата, в момента мирише доста по-добре, но при условие, че климатика го пуснах за малко е рано да правя каквито и да било изводи. А филтъра, ако сега закрепя положението ще изчака малко.Само сега да си оправя проблема със паленето Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Коментар

А какви са тези въпросни спрейчета?Марка, магзин, цена и т.н. Ефект има ли?
                            FIAT GRANDE PUNTO 1.3 MJT '09
                            FIAT BRAVO 1.6 16V '97

Коментар

Working...
                            X