Колеги, виждам че доста се е коментирала темата, но ако може да ми дадете малко насоки какво да правя.Двигателят е 1,6 16V. Проблемът е, когато е студен - трябва да въртя три-четири и повече пъти, за да запали, а после известно време променя оборотите от 800 до 1500/1600. Когато е топъл пали от раз и няма проблем. Това, което е проверено са свещите, сменен е горивен филтър, ангренажния уж е добре. Някой накрайник ли, впръскване на гориво ли, сондата ли? Ако се ориентирам правилно от коментираното до сега, тази сонда май дава доста проблеми - като се свали как се чисти или проверява?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
пак за проблем със студен двигател на браво!!!
Collapse
X
-
Re: пак за проблем със студен двигател на браво!!!
Mitko написа:somebody написа:Колеги, виждам че доста се е коментирала темата, но ако може да ми дадете малко насоки какво да правя.Двигателят е 1,6 16V. Проблемът е, когато е студен - трябва да въртя три-четири и повече пъти, за да запали, а после известно време променя оборотите от 800 до 1500/1600. Когато е топъл пали от раз и няма проблем. Това, което е проверено са свещите, сменен е горивен филтър, ангренажния уж е добре. Някой накрайник ли, впръскване на гориво ли, сондата ли? Ако се ориентирам правилно от коментираното до сега, тази сонда май дава доста проблеми - като се свали как се чисти или проверява?Bravo 1.6/16V ... и на газ
-
gaginev написа:Много е вероятно да е моторчето.Скоро сменях 60 лв.-втора ръка.Сега оборотите ми са наред.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
gaginev написа:Колега,бих ти казал с наи-голямо удоволствие стига да знаех проблема в детаили.Аз не почиствах моторчета защото дори не знаех кои са.Направо ми го смениха в сервиза.Жалко,че не мога да съм ти по-полезен.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
Sven написа:Ако е подобно като при мен (типо) , има значение как е поставено, държи се на две болчета и се регулира с 2-3см и това контролира колко да са оборотите.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
Аз пак ще искам жокер, ако някой може да даде идея?!?Проблемите ми с въпросното моторче все още не са решени. Смених и температурния датчик за всеки случай, но явно не е било от него, а си е от моторчето. Но него не мога да го намеря никъде То е Magnet Marelli. Обиколих вече сума ти магазини, само ме баламосват - имаме го или ще го намерим, елате с колата, за да го сложим и да видим, а като отида с колата - друга песен се пее. Кажете, ако някой е открил и други "полезни" магазини освен тези, които са посочени във форума като добри и полезни.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
somebody написа:Аз пак ще искам жокер, ако някой може да даде идея?!?Проблемите ми с въпросното моторче все още не са решени. Смених и температурния датчик за всеки случай, но явно не е било от него, а си е от моторчето. Но него не мога да го намеря никъде То е Magnet Marelli. Обиколих вече сума ти магазини, само ме баламосват - имаме го или ще го намерим, елате с колата, за да го сложим и да видим, а като отида с колата - друга песен се пее. Кажете, ако някой е открил и други "полезни" магазини освен тези, които са посочени във форума като добри и полезни.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
във НИКО 66 няма ли го, те са уж представители на марели ако го нямат могат да го доставят сигурно ,но не знам цената каква ще еBravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар