Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви зимни гуми ще се съберат Браво JTD 99''

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какви зимни гуми ще се съберат Браво JTD 99''

Здравейте колеги,малко тъп въпрос за италианката ни.В момента колата е с 195/50/15 но отпред буквално гумите минават на милиметри от бронята,та идеята ми е да сложа нови зимни за отпред хем малко по-меко да вози,хем да не се спраскват лесно,че колата се кара от момиче и всяка по-голяма дупка значи ремонт на гума + джанта.Чудя се нещо за 185/55/15 дали ще дере в бронята.По калкулаторите дават за двата размера че са почти еднакви и разлика от 8мм е в рамките на нормалното,но аз все си мисля че ще дерат в бронята.Кажете ако сте с 15-ки с какви зимни карате,че не ми се ще пак да взимам толкова ниски че ще станат на нищо до пролетта,а и варианта с железни 14-ки не се приемаНезнам само нашето JTD ли е толкова ниско отпреде? масово ли са толкова ниски отпред или пружините са приключили курса
    Fiat Bravo 1.9 JTD GT
    Fiat Coupe 2.0 16V ex.
    Fiat Ritmo 1.7D 85'' ex.

Да, така е - 185-55-15 е другият вариант за теб http://www.avtogumi.bg/oscommerce/ad...avo/marka/FIAT На моята Мареа летните са 195-55-15, но зимните ги взех 185-60-15 и наистина возията стана по-мека, а е и "по-полезно" за летите джанти.

Коментар

зимата бях с 195/55/15 зимни и нямах проблеми, карам брава 1.9тд, калниците са еднакви по принцип май.От там нагоре мисля че ще имаш ядове.

Коментар

Имаш някакви модификации по предницата, щом 195/50/15 минават на милиметри от бронята. Виж моята кола с такива гуми http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...ehicle&CID=605 и имай на впредвид, че съм вкарвал за проба отпред и 195/60/15 и не са опирали никъде, за отзад пък изобщо не пречи. По принцип дори и със спортно окачване няма да имаш пробеми да сложиш зимните 195 на 55, макар че 195/50 ще е по евтина гумата и по-лесно ще я намериш. А колкото до размера, на 55 става, а за 60 вече трябва 14-ка да е джантата, за да нямаш големи отклонения от фабричния размер
        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Незнам предния собственик дали е пипал нещо отпред,но определено предницата е много забита и вози адски твърдо,възможно е пружините или да са се смачкали много или да са някакви ниски но като ги гледам ми приличат на най-обикновени.Като се опитам да натисна някой от предните амортисьори надоли да го видя как е примерно,то той почри не помръдва,много силно трябва да се натисне отгоре и почти не се усеща хода му Ето 2 снимки които имам на колата и се вижда и ниската предница,а задницата си е като чели нормално,дори леко щръкнала :
          Прикачени файлове
          Fiat Bravo 1.9 JTD GT
          Fiat Coupe 2.0 16V ex.
          Fiat Ritmo 1.7D 85'' ex.

Коментар

Така е колега Dorian возията с 15 е твърда ,но пък гумите са по евтини дори от 14 цоловите без значение дали са летни или зимни говорим за размер 195 на 50 на 15Можеш да сложиш 185 на 55 на 15 това е размера за по висока гума на твоята колап.с.Когато си взех колата беше с 14ки 185 на 60 и като минах на 15 останах доста разочарован ,но вече свикнах
            FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

Има нещо колега. Моите и зимните и летните са 195/50/15.

Коментар

Явно моята кола нещо е дефектна ! С ниско окачване съм и гуми 195/60/15 и опират съвсем лекичко при движения назад и пълен десен ....
                Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

"kazan" от това което написах аз- твойта си е съвсем наред.... така би трябвало да е! Аз със нормално окачване и такива гуми не опирам въпреки, че са много близко до бронята, а ти, както и каза, трябва да опираш леко А за автора на темата:Май си с рязани или спортни пружини, нисичка е.Около 20-30мм ти е по-надолуИначе и моята беше полегнала така отпред след като ми бяха изпуснали предните амортисьори (те почти си бяха блокирали де). След смяната им се повдигна и взе да вози по-меко. Отиди да ти направят един тест за амортисьори за 10лв. (толкова май беше) и ще разбереш какво е положението, но ако си с други пружини е нормално.А иначе сега 100% при това положение също ще влезнат 195/55/15

Коментар

здравейте и от мен и аз бях с 195/50/15 вози много твърдо, мога да кажа че почти всеки месец имах или гума с буза или спукан ( не почвайте с коментарите че съм лош шофьор, просто и баба знае да кара по хубав път) та да се върна на темата за гумите пробвах 195/55/15 идеално на милиметри от калниците не опира при завой няма проблем, но опитах да сложа и 195/60/15 но абсурд опира та си е ебало майката.. купих за зимни гуми 185/60/14 возията е по мека не опира , варно че като падне сняг и на 200 тина километра слизам и махам леда който се е събрал защото стърже яко но инае съм по доволен от 14-ките може и за лятото да ги ползвам

Коментар

PaUnOff написа:
                      "А за автора на темата:Май си с рязани или спортни пружини, нисичка е.Около 20-30мм ти е по-надолуИначе и моята беше полегнала така отпред след като ми бяха изпуснали предните амортисьори (те почти си бяха блокирали де). След смяната им се повдигна и взе да вози по-меко.
                      Пружините не са рязани и по-нищо не личат да са спортни,в смисъм не са червени ,сини на цвят или каквито са спортните.Но това което каза че твоите амортисьори били почти блокирали много ми заприлича на моя случай,защото както писах по-горе нямат никакъв ход и като чели са паднали най-долу и колата лежи само на пружините.Знам че най-добре е смяна на амортисьори с пружини,но при мен случая е че колата е на сестрами и не разбира от такива неща и няма как да я накарам и двете да сменим,затова трябва да рискувам с едно от двете неща,а и цената на нови пружини е колкото на нови амортисьори,затова съм по склонен на варианта нови амортисьори (задължително изцяло маслени) със старите пружини и да се надявам да се повдигне поне 2-3см. и возията да стане по-нормална.Бях пробвал най-евтиния вариант с тампончета който се слагат между витките на пружината да я повдигна,но на тъпия фиат витките на пружините са много раздалечени една от друга и нямаше ефект,докато на моята кола като ги сложих колата се вдигна с 2-3см нагоре и стана идеална за зимни условия
                      Fiat Bravo 1.9 JTD GT
                      Fiat Coupe 2.0 16V ex.
                      Fiat Ritmo 1.7D 85'' ex.

Коментар

Еми може и да са сдали багажа отпред, тя за това и пада малко по-ниско.

Коментар

Колега ще съм ти много благодарен, ако успееш да си купиш хубави маслени амортисьори за отпред да ми драснеш едно лично от каде си ги взел, какви са и каква им е цената. Аз обиколих на доста места и не можах да си намеря маслени от премиум марките. Единствените предни маслени бяха ОПТИМАЛ.
                          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Аз до колкото знам пада като заминават пружините защото купето лежи на тях,а амортисьора е за успокоение но не е изключено и те да са матирани и затова да е забила муцуната.Колкото до намирането на изцяло маслени мисля че няма да имам проблем,а и да няма ще ги поръчам на човека от когото пазарувам части.Ето тук намерих някакви с едно бързо търсене в Евро 07 http://www.euro07.bg/catalog/catalog...chByCar&id=939
                            Fiat Bravo 1.9 JTD GT
                            Fiat Coupe 2.0 16V ex.
                            Fiat Ritmo 1.7D 85'' ex.

Коментар

Working...
                            X