Колеги,извинявам се за повтарянето,обаче изчетох всичко което е в форума и не видях решението на моя проблем.Значи колата като загрее малко(70-80градуса)и се почва едно постоянно играене на оборотите-от 1000-на 1500-на2000,иобратно на 1000.И така през цялото време .При тия "подскоци" осезаема разлика в работата на двигателя не се усеща,но се чува нещо като лека детонация в двигателя.Най-лошото е че го прави не само на място ами и в движение-както си карам с 2500 оборота и изведнъж стрелката скача на 3000 за няколко секунди и пак се връща.Сега знам веднага какъв ще е първия отговор-моторче за празен ход.Да ама не-разрових целия двигател и такова нещо каквото е описано от другите колеги като моторче аз нямам.От лявата страна на моноблока под пластмасата на филтъра имам нещо ,което един колега споменава ,че в един сервиз му го чистили и всичко се оправило.Представлява като го отвориш две дъгообразни пистички по които върви един метален палец.В АУТОДАТА го пишат като ТР сензор(throtle position sensor).Отворих го-вътре е като нов,няма и прашинка боклук.Като му извадя кабела веднага се вдигат оборотите на двигателя (т.е. -отваря дроселовата клапа)а като го включа пак се нормализират,обаче и в двете положения оборотите си "играят" сами,от което правя извода ,че не е там проблема.Мерих датчика за температурата (синия) и той си дава нормални стойности(съпротивление) при различно загряла кола.Ламбда сондата и тя дава 0,4-0,9 волта .Тия проблеми ги прави и на бензин и на газ,като на бензин колебанието в оборотите не е чак толкова голямо-от 1000-до 1600-1700.Сменял съм горивен филтър,свещи,въздушен филтър.Компресията е 13,имам за смяна гумички на клапаните щото си хапва масло.Слагам и снимка каде долу -горе ми се намира тоя ТР сензор.Моля помагайте ,че се видях в чудо с тая кола!!!!!!!!!!! А ако някой има SKYPE още половин час съм пред компа да се обади да обменим идеи.Име-fatmak71.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за обороти+моторче за празен ход
Collapse
X
-
Mitko написа:Точно от другата страна е двигателчето. Бута директно лостчето където влиза жилото на газта.Fiat Tipo 1,4ie-1994 АГУ klima
160A1.046 (160EA55A)
-
Re: Отново за обороти+моторче за празен ход
Dido71 написа:...както си карам с 2500 оборота и изведнъж стрелката скача на 3000 за няколко секунди и пак се връща...Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Mitko написа:Dido71 написа:Mitko написа:Точно от другата страна е двигателчето. Бута директно лостчето където влиза жилото на газта.FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
FORD C-Max 1.8 TDCi -09г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар