Здрасти.Имам Браво и моля за съвет.Трудно ми се издухват прозорците от влага особено през този сезон,има ли някакав на4ин да подобря това1.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с издухването на прозорците от влагата
Collapse
X
-
nedialk00
като заначало смени филтъра на въздуха за купето, и най-вече отоплителното радиаторче сигурен съм че тече
-
coyote написа:Не е нито едно от всичките тези неща. Клапата ми е отворена и радиатора ми е наред.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
От опит мога да кажа - Брава с изправна вентилация и само шофьор в нея няма проблем с изпотяване дори при снеговалеж и дъжд, ако вентилаторът работи само на 1. Изправната вентилация включва:- добре работеща водна помпа;- да работи правилно на всички степени вентилатора;- да не е запушен и да не се мокри филтъра;- да работи или да е застанала в отворено положение клапата за външен/вътрешен въздух;- да не тече радиаторчето в купето;- да има правилно разпределение на въздуха от клапите;- да работи правилно клапата за смесване на топъл и студен въздух;- да не е затапена вентилацията на купето в задната дясна част на багажника. Ако всичко е покрито, изпотяването е физически невъзможно (дано не съм забравил нещо).
Коментар
-
Не мисля, че водната помпа е от системата на вентилацията. Да съгласен съм, че трябва да работи добре, но ако ВП не работи коректно, изпотяването на прозорците ще е най-малкия проблем на колегата.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 - чат-пат се появява някоя тема за слабо парно, после проблемът бил във водна помпа, но съвсем вярно е че изпотяването ще е най-малкия проблем. Та затова го написах, понеже съм срещал такива теми. Слабото парно също може да доведе до проблем с изпотяването, и по-скоро - с трудно изсушаване, ако вече са потни стъклата.
Коментар
-
Здравейте колеги, за да не пускам нова тема пиша тук защото търсачката ми намери първо тазии .Имам следният проблем времето на вън не е много студено стъклата са леко за скрежени с леко минаване с пластмаската за почистване се остъргва перфектно! Обаче вътре е страшно ! Стъклото е направо на лед не на скреж ,то е замръзнало от какво може да е ? Парното ми е изрядно след като седнем 2-ма човека и колата поработи 4-5-10 мин. да загрее и започне да духа топло за още 2 мин става на вода,на пот и после изчезва ? Лошото е че не знам къде отива после... Какво освен радиаторчето да проверявам ?
Коментар
-
nedialk00
колко е дебел тоя лед.. странен проблем имаш, пробвай преди да паркираш да проветриш топлия въздух пусаш двата предни прозореца, спираш парното в колата да стане студено и затваряш и се прибираш у вас, виж така как ще е
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар