Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Букса ламбда сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Букса ламбда сонда

Честита коледа на всички.Имам един въпрос-опитах се да извадя буксата на ламбда сондата и не успях.Имам чувството че все едно е заварена.Някой вадил ли я ?Може би има някакъв чалъм.Само с дърпане не става.Нека ако някой има впечатления да сподели.

Колега незнам дали има някакъв чалъм. Като си купих бравото ми я сменяха и старата(ненужната) ми я върнаха със срязан кабел. Нямам идея дали ги е мързяло да вадят букса или просто не може да се извади.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
      Колега незнам дали има някакъв чалъм. Като си купих бравото ми я сменяха и старата(ненужната) ми я върнаха със срязан кабел. Нямам идея дали ги е мързяло да вадят букса или просто не може да се извади.
      Според мен ги е мързяло.По лесно да е срежат вместо да умуват как да е свалят-и после за новата са видяли как се сваля.

Коментар

Напълно е възможно да ги е мързяло . Не знам самата сонда като си я купиш от магазина дали идва с букса или има и по евтини изпълнения с 20-см кабел само
        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Напълно е възможно да ги е мързяло . Не знам самата сонда като си я купиш от магазина дали идва с букса или има и по евтини изпълнения с 20-см кабел само
          Универсалните сонди идват без букса и разликата в цената е меко казано осезаема
          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
            Универсалните сонди идват без букса и разликата в цената е меко казано осезаема
            ми как се свързват-директно кабел за кабел.И цената колко им е?

Коментар

sasho_35 написа:
              ....ми как се свързват-директно кабел за кабел.И цената колко им е?
              да кабел за кабел но с специални клеимички които идват с сондата а цената варира зависимост от производителя и с колко кабела е но бошова сонда с четири кабела може да се намери за 100-120лв докато тая с жак също бош е около 160- 180лв инфо от преди няколко месеца (истински бош)
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

за цената с кабел точно за модела е вярно защото за типото с кабела и букса около метър Магент марели ми искаха 160 лева а с 20 см кабел пак маерели я зех за 65 лева и сам си запоих кабелите
                Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Коментар

Re: Букса ламбда сонда

И все пак как да разкача моята букса,че ми скъса нервите това.Има явно някакъв чалъм.

Коментар

буксата се разкача горе от двигателния отсек намира се зад една черна кутия която се държи на два болта от там я разкачаш и пускаш кабела надолу прекарваш го там през железата където минава и след тва вече развиваш сондата направо с кабела си излиза

Коментар

nedialk00 написа:
                      буксата се разкача горе от двигателния отсек намира се зад една черна кутия която се държи на два болта от там я разкачаш и пускаш кабела надолу прекарваш го там през железата където минава и след тва вече развиваш сондата направо с кабела си излиза
                      ок.това ми е ясно.Обаче не мога да разкача буксата.Нещо се е спекла и не мога да я извадя.

Коментар

има едно чопче което се натиска НАВЪТРЕ и излиза

Коментар

nedialk00 написа:
                          има едно чопче което се натиска НАВЪТРЕ и излиза
                          абе и затова гледах.Видях едно чопче и кво ли не га прайх-ама неподдава.Сигурно не съм го натиснал кат хората.кво представлява сещаш ли се това чопче.

Коментар

направи една снимка ако можеш да ти кажа по-точно

Коментар

nedialk00 написа:
                              направи една снимка ако можеш да ти кажа по-точно
                              ок.ама ще е утре,че вече е тъмно навън

Коментар

Working...
                              X